Szukałem i w końcu znalazłem. Zamek ten montuje się zamiast tego "normalnego".
Zamek działa tak: jak nie podamy napięcia wciskając klamkę nie otworzymy drzwi, klamka z drugiej strony działa normalnie. Można zaprogramować odwrotnie ( chodzi mi o prawe i lewe drzwi - zamek jest ten sam). Możliwe, że jest też możliwość konfiguracji w zależności od podania napięcia (zamknięty jak nie ma lub jest i odwrotnie ale tego nie jestem pewny - inne modele to mają )
CO NAJWAŻNIEJSZE PRZY BRAKU ZASILANIA OTWIERAMY KLUCZEM !
To co tu przedstawiam kosztuje u producenta ponad 1800 zł jak szybko przeszukałem w necie ale ... znalazłem człowieka , który sprzedaje to poniżej 600 zł i wystawia na to paragon , ew fVAT !!! i ma tego ponad 95 szt. RAZEM Z KLAMKAMI jak na załączonym foto!! :
Chcę wynegocjować jakieś lepsze warunki - np na hasło "forum supla" aby był za 400 zł. Czy ktoś chętny. DAJCIE ZNAĆ w wątku - chciałbym wiedzieć ile mniej więcej chętnych aby wiedzieć co negocjować. We wtorek będę tam dzwonił.Po telefonie umieszczę namiary i link do Youtube jak to działa..
Zamek wystarczy podłączyć pod kanał typu GATE , lub jak ktoś chce aby był czasowo otwarty może podłączyć jako włącznik .
Wiem, że parę osób będzie chętnych łącznie ze mną

Dodatkowo ma kontrolę jak na schemacie: