Witam koledzy.
Szukałem i w końcu znalazłem. Zamek ten montuje się zamiast tego "normalnego".
Zamek działa tak: jak nie podamy napięcia wciskając klamkę nie otworzymy drzwi, klamka z drugiej strony działa normalnie. Można zaprogramować odwrotnie ( chodzi mi o prawe i lewe drzwi - zamek jest ten sam). Możliwe, że jest też możliwość konfiguracji w zależności od podania napięcia (zamknięty jak nie ma lub jest i odwrotnie ale tego nie jestem pewny - inne modele to mają )
CO NAJWAŻNIEJSZE PRZY BRAKU ZASILANIA OTWIERAMY KLUCZEM !
To co tu przedstawiam kosztuje u producenta ponad 1800 zł jak szybko przeszukałem w necie ale ... znalazłem człowieka , który sprzedaje to poniżej 600 zł i wystawia na to paragon , ew fVAT !!! i ma tego ponad 95 szt. RAZEM Z KLAMKAMI jak na załączonym foto!! :
Chcę wynegocjować jakieś lepsze warunki - np na hasło "forum supla" aby był za 400 zł. Czy ktoś chętny. DAJCIE ZNAĆ w wątku - chciałbym wiedzieć ile mniej więcej chętnych aby wiedzieć co negocjować. We wtorek będę tam dzwonił.Po telefonie umieszczę namiary i link do Youtube jak to działa..
Zamek wystarczy podłączyć pod kanał typu GATE , lub jak ktoś chce aby był czasowo otwarty może podłączyć jako włącznik .
Wiem, że parę osób będzie chętnych łącznie ze mną
Dodatkowo ma kontrolę jak na schemacie:
Zamek drzwi wejściowych sterowany Supla za mniej niż 600zł
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by QLQ on Sun Nov 10, 2019 10:19 pm, edited 1 time in total.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Wymiary z rysunkiem:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Oryginalny ASSA ABLOY za 400... pod warunkiem, że nie pochodzi z wyciętej plandeki w TIR....
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
-
No dobra, ale skąd wziąć zasilanie w drzwiach?
Moja Supla:
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
3 x Sonoff SV (brama wjazdowa, garażowa i furtka)
2 x Sonoff Basic (oświetlenie)
1 x Sonoff SV (oświetlenie)
1 x Sonoff 4CH Pro (podlewanie)
1 x Sonoff 4CH (różne graty)
-
No właśnie. Też się nad tym zastanawiam. Należałoby wyprowadzić ze skrzydła drzwiowego 10-żyłowy przewód (w wersji max.), który będzie narażony na ciągłe zginanie. Nie wiem, jak taki przewód przeciągnąć w skrzydle drzwiowym.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
W drzwiach na wysokości zamka przewiert do strony zawiasów, orginalny przewód 10 m koszty ok 100 PLN do tego trzeba nafrezowac otwór na łącznik sprężynowy przez który przeciągnięty będzie przewód do futryny...
W skrócie zestawy drzwi i futryny muszą być przygotowane do tego typu instalacji. Serwisuje czasem te zamki, mam ich trochę na obiekcie, drogie w utrzymaniu są i bardzo delikatne. Wystarczy mały odchył po za zakres tolerancji p odległości drzwi futryny i zamki się sypią. A części zamienne dla zwykłego śmiertelnika praktycznie nie dostępne.
W skrócie zestawy drzwi i futryny muszą być przygotowane do tego typu instalacji. Serwisuje czasem te zamki, mam ich trochę na obiekcie, drogie w utrzymaniu są i bardzo delikatne. Wystarczy mały odchył po za zakres tolerancji p odległości drzwi futryny i zamki się sypią. A części zamienne dla zwykłego śmiertelnika praktycznie nie dostępne.
-
O tym nie pomyślałem...
A miało być tak pięknie.
Last edited by QLQ on Mon Nov 11, 2019 9:03 pm, edited 1 time in total.
-
Skoro Sprzedający wystawia FV czy też paragon, to raczej jest to legalny towar.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Link do aukcji: https://allegro.pl/oferta/assa-alboy-za ... facebook
-
Dziś znalazłem firmę w Wejherowie, która ma takie i cena też dobra 200 zł. :
https://www.eura-tech.eu/kontrola-dos ... iczne,2,62
Mają też w ofercie "swoje " sonoffy, wideodomofony i inne. Firma myślę godna uwagi pod Suplę @pzygmunt.
https://www.eura-tech.eu/kontrola-dos ... iczne,2,62
Mają też w ofercie "swoje " sonoffy, wideodomofony i inne. Firma myślę godna uwagi pod Suplę @pzygmunt.