W cloudzie w zakładce "moja supla" widzimy swoje moduły. Dopóki nie wejdziemy dany moduł, widać jego nazwę, np. BASIC (a często mamy kilka takich samych) i lokalizację. Widać też GUID, ale trudno go raczej zapamiętać. Fajnie byłoby, gdyby było widać podpis. Dzięki temu mielibyśmy większą kontrolę w panelu, bez wchodzenia w każdy moduł.
Pytanie takie mam - czy da się coś takiego uskutecznić?
Podgląd modułów - GUID, lokalizacja, podpis
Przecież jest komentarz. Ja sobie podpiszesz moduł, to się wyświetla
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
vitia
Ok, dzięki. Sprawdzałem na różne sposoby, tego nie widziałem. Czasami trzeba drugiej pary oczu jednak. Dzięki, temat do zamknięcia.
-
piotrekk
HE HE i tym sposobem podpisałem sobie rolety bo też nie wiedziałem że tak można 
-
vitia
Czyli nie tylko ja jestem gapą. Miło
I miło, że nie tylko mnie ten wpis pomógł.
-
o_rany
W niektorych softach jest mozliwość wpisania nazwy modulu (zamiast np SONOFF) i to jest OK.
Czy nie lepiej by bylo dac nazwe wlasna na gore dużą czcionką a nazwe modulu nizej jak teraz jest nazwa wlasna?
Byloby to chyba bardziej czytelne. Domyslnie po wgraniu niech bedzie to np SONOFF ale z mozliwoscia zmiany (teraz domyslnie nazwa wlasna jest " ").
W niektorych softach mamy OTA i tez dobrze by bylo miec IP pod nazwą (dzis wyczytalem ze modul bedzie rozglaszal swoje IP oraz mac'a).
CO myslicie o takiej rewolucji wizualnej?
Czy nie lepiej by bylo dac nazwe wlasna na gore dużą czcionką a nazwe modulu nizej jak teraz jest nazwa wlasna?
Byloby to chyba bardziej czytelne. Domyslnie po wgraniu niech bedzie to np SONOFF ale z mozliwoscia zmiany (teraz domyslnie nazwa wlasna jest " ").
W niektorych softach mamy OTA i tez dobrze by bylo miec IP pod nazwą (dzis wyczytalem ze modul bedzie rozglaszal swoje IP oraz mac'a).
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Do serwera da się wysłać tylko jedną nazwę. Rodzaj hw urządzenia nie jest znany. Także taką zmianę można zrobić w jakimś GUI na połączeniu lokalnym z urządzeniem.o_rany wrote: Sun Dec 08, 2019 7:01 pm W niektorych softach jest mozliwość wpisania nazwy modulu (zamiast np SONOFF) i to jest OK.
Najlepsze suple dla Twojego domu