Podgląd modułów - GUID, lokalizacja, podpis

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
vitia

W cloudzie w zakładce "moja supla" widzimy swoje moduły. Dopóki nie wejdziemy dany moduł, widać jego nazwę, np. BASIC (a często mamy kilka takich samych) i lokalizację. Widać też GUID, ale trudno go raczej zapamiętać. Fajnie byłoby, gdyby było widać podpis. Dzięki temu mielibyśmy większą kontrolę w panelu, bez wchodzenia w każdy moduł.
Pytanie takie mam - czy da się coś takiego uskutecznić?
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Przecież jest komentarz. Ja sobie podpiszesz moduł, to się wyświetla ;)
moja_supla.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
vitia

Ok, dzięki. Sprawdzałem na różne sposoby, tego nie widziałem. Czasami trzeba drugiej pary oczu jednak. Dzięki, temat do zamknięcia.
piotrekk

HE HE i tym sposobem podpisałem sobie rolety bo też nie wiedziałem że tak można :-)
vitia

Czyli nie tylko ja jestem gapą. Miło :D I miło, że nie tylko mnie ten wpis pomógł.
o_rany

W niektorych softach jest mozliwość wpisania nazwy modulu (zamiast np SONOFF) i to jest OK.
Czy nie lepiej by bylo dac nazwe wlasna na gore dużą czcionką a nazwe modulu nizej jak teraz jest nazwa wlasna?
Byloby to chyba bardziej czytelne. Domyslnie po wgraniu niech bedzie to np SONOFF ale z mozliwoscia zmiany (teraz domyslnie nazwa wlasna jest " ").
W niektorych softach mamy OTA i tez dobrze by bylo miec IP pod nazwą (dzis wyczytalem ze modul bedzie rozglaszal swoje IP oraz mac'a).

CO myslicie o takiej rewolucji wizualnej?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

o_rany wrote: Sun Dec 08, 2019 7:01 pm W niektorych softach jest mozliwość wpisania nazwy modulu (zamiast np SONOFF) i to jest OK.
Czy nie lepiej by bylo dac nazwe wlasna na gore dużą czcionką a nazwe modulu nizej jak teraz jest nazwa wlasna?
Byloby to chyba bardziej czytelne. Domyslnie po wgraniu niech bedzie to np SONOFF ale z mozliwoscia zmiany (teraz domyslnie nazwa wlasna jest " ").
W niektorych softach mamy OTA i tez dobrze by bylo miec IP pod nazwą (dzis wyczytalem ze modul bedzie rozglaszal swoje IP oraz mac'a).

CO myslicie o takiej rewolucji wizualnej?
Do serwera da się wysłać tylko jedną nazwę. Rodzaj hw urządzenia nie jest znany. Także taką zmianę można zrobić w jakimś GUI na połączeniu lokalnym z urządzeniem.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “Pomysły i koncepcje”