Supla Mini

kinium
Posts: 69
Joined: Fri Sep 06, 2019 11:09 am
Location: Wrocław

Post

Chciałem się z wami podzielić moim modułem z dwoma przekaźnikami może się komuś przyda.

Chodziło mi o to, żeby był jak najmniejszy i posiadał tylko tyle elementów aby działało to co od tego modułu oczekuję.
Wiem, że jest kilka innych modułów o podobnej funkcjonalności np inCan Espablo. Są one jednak większe i bardziej skomplikowane.
Chciałem mieć moduł rozmiarów Sonoff Mini z dwoma przekaźnikami do sterowania roletami i światłem w domu. Maksymalne obciążenie to 5A na przekaźnik.
Jedyne wyprowadzenia to GPIO0 i UART do falshowania układu.

Moduł ma wymiary 43x43x20 mm.
Soft poskładałem z przykładów dla boardów rs_module.x i lightswitch.x.
Kod dla rolet i włącznik:
mk_rs_01.zip
Tu jest projekt na EasyEDA: https://easyeda.com/krzysiek.malisiewicz/incan

A tak wygląda zmontowany moduł
IMG_20191217_133014.jpg
IMG_20191217_132913.jpg
Mogę się podzielić płytkami bo jeszcze kilka mi zostało.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

kinium wrote: Thu Dec 26, 2019 10:11 pm Chciałem się z wami podzielić moim modułem z dwoma przekaźnikami może się komuś przyda.

Chodziło mi o to, żeby był jak najmniejszy i posiadał tylko tyle elementów aby działało to co od tego modułu oczekuję.
Wiem, że jest kilka innych modułów o podobnej funkcjonalności np inCan Espablo. Są one jednak większe i bardziej skomplikowane.
Chciałem mieć moduł rozmiarów Sonoff Mini z dwoma przekaźnikami do sterowania roletami i światłem w domu. Maksymalne obciążenie to 5A na przekaźnik.
Jedyne wyprowadzenia to GPIO0 i UART do falshowania układu.

Moduł ma wymiary 43x43x20 mm.
Soft poskładałem z przykładów dla boardów rs_module.x i lightswitch.x.
Kod dla rolet i włącznik: mk_rs_01.zip

Tu jest projekt na EasyEDA: https://easyeda.com/krzysiek.malisiewicz/incan

A tak wygląda zmontowany moduł
IMG_20191217_133014.jpg
IMG_20191217_132913.jpg

Mogę się podzielić płytkami bo jeszcze kilka mi zostało.
!! OoO !! Takie posty to ja lubie czytać! BRAWO.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Brawo.
kinium
Posts: 69
Joined: Fri Sep 06, 2019 11:09 am
Location: Wrocław

Post

Aby dopełnić projekt jeszcze obudowa (na razie testowy druk wygląda przyzwoicie):

Ciut mniejsze od Zemelowego.

IMG_20200103_100712.jpg
IMG_20200103_100655.jpg
I plik do druku 3D
MKSWITCH.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

No proszę... Ładne to. Gratulacje.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

Na pewno bede chciał zamówić płytki z gerberow ale chce aby czesciowo mi złożyli z smd c,r, diodami, etc bez esp i elementow drugiej strony . Jest na easyEda ale za diabła nie chce mi wycenic.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4116
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Też próbowałem złożyć zamówienie na płytki i montaż elementów SMD przez EasyEDA, ale również nie udała mi się ta sztuka.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

Robert Błaszczak wrote: Fri Jan 03, 2020 5:32 pm Też próbowałem złożyć zamówienie na płytki i montaż elementów SMD przez EasyEDA, ale również nie udała mi się ta sztuka.
Jak coś znajde dam znać
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
kinium
Posts: 69
Joined: Fri Sep 06, 2019 11:09 am
Location: Wrocław

Post

Mi się chyba udało:
Zrzut ekranu z 2020-01-03 21-31-51.png
Trzeba wyeksportować BOM i PickAndPlace i wgrać.
Niestety wydaje mi się że elementy są chyba źle poukładane.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
QLQ
Posts: 2286
Joined: Sun Sep 03, 2017 9:13 am
Location: Koszalin

Post

kinium wrote: Fri Jan 03, 2020 8:37 pm Mi się chyba udało:
Zrzut ekranu z 2020-01-03 21-31-51.png

Trzeba wyeksportować BOM i PickAndPlace i wgrać.
Niestety wydaje mi się że elementy są chyba źle poukładane.
U5 na pewno jest źle ustawiony.
A za ile szt plytek jest to kwota?

Edit: mozesz podesłać swoj BOM
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Zrób to sam”