Witam,
Chciałbym zlecić wykonanie wagi z przekazywaniem danych po wifi działająca w Supli, wraz z rejestracją danych w jednostkach czasu.
Waga na czujnikach tensometrycznych 4x50 kg czyli do 200 kg w wersji samych podzespołów bez obudowy ramek itp
Dokładność do dwóch lub lepiej 3 miejsc po przecinku.
Pomiar w określonej jednostce czasu np. co 1 godzinę (wzbudzenie urządzenia żeby oszczędzić baterie jeśli jest możliwość) lub opcjonalnie ciągły.
Rejestracja danych narastająco przesyłanie plików w formacie np. xls- do wyboru jakiś sposób zautomatyzowany tzn. albo wysyłanie plików mailem, albo umieszczanie na dysku Google, one driver czy coś takiego... lub taki zapis jak jest obecnie w przypadku temperatur czy wilgotności (ale warunek, żeby pomiary były długie np. z ostatnich 6 miesięcy).
Waga obciążona cały czas - nie powinno przekroczyć 100 kg.
Mały wyświetlacz OLED.
Zasilanie akumulator żelowy 12 v lub powerbank USB, także mogą występować chwilowe przerwy zasilania na podmianę źródła zasilania także nie może się żerować po zaniku zasilania.
Waga- zlecę wykonanie
-
A nie lepszy zapis na kartę SD np. do pliku tekstowego? Nie jesteśmy uzależnieni od sieci WIFI / LAN.
-
Powiem tak - ma to być waga pasieczna - w skrócie do pomiaru ilości miodu w ulu. Także musi być transmisja najlepiej po WIFI żeby do każdego ula nie kupować karty SIM, a latać i kartę SD zgrywać to mija się z celem. Gdy pasieka oddalona jest o kilka kilometrów od domu.
Są dostępne już gotowce już za ok. 300-350 zł, ale i za ponad tysiąc.
W związku z tym, że system alarmowy i termostaty itd mam oparte na supli to chciałem mieć w jednym systemie.
Są dostępne już gotowce już za ok. 300-350 zł, ale i za ponad tysiąc.
W związku z tym, że system alarmowy i termostaty itd mam oparte na supli to chciałem mieć w jednym systemie.
-
Witam,
szukam dokładnie tego samego w tym samym celu
udało się coś wykonać?
Pozdrawiam
szukam dokładnie tego samego w tym samym celu
udało się coś wykonać?
Pozdrawiam
-
Witam,
mam podobne zapotrzebowanie, czy powstało jakieś rozwiązanie?
Adam Cyra
mam podobne zapotrzebowanie, czy powstało jakieś rozwiązanie?
Adam Cyra
-
Jeśli pasieka jest oddalona o kilka km w takim rozwiązaniu widziałbym układ radiowy lora. Lora ma zasięgi w km. Sam używam te układy po prostu wymiatają.
Wybudza się co godz wysyła dane i spać.
Wtedy nie jesteś uzależniony od wi-fi możesz dane odbierać do Supli lub gdzie tam chcesz.
Wybudza się co godz wysyła dane i spać.
Wtedy nie jesteś uzależniony od wi-fi możesz dane odbierać do Supli lub gdzie tam chcesz.
-
Ja zacząłem robić jeden projekt, ale pasieka jest w zasięgu wifi, jest pomiar zasilania, pomiar wagi ula, pomiar dźwięku w środku w ulu, pomiary wilgotności i temperatury wewnątrz. A i będzie powiadomienie o otwarciu ula, które można wyłączyć. Jeden układ załatwia 3 ule
Zamel Mew-01, Wemos D1 mini Pro + Ikea vindriktning + BME280, 3x - SonOff mini, 3x - SonOff Basic, 3xGosund SP111, SonOff S55, 2x GOSUND WB4
https://github.com/v33r005
https://github.com/v33r005