Czujnik ruchu PIR

byniom
Been thanked: 1 time

Zrobiłem moduł z czujnikiem ruchu który włącza mi światło na korytarzu . Czy jest jakaś możliwość ustawienia żeby działa tylko w określonych godzinach ? Chodzi mi o jakieś harmonogramy .
Duch__
Been thanked: 6 times

Ale jaki moduł zrobiłeś? Oficjalnie takowy soft nie występuje.
byniom

Zrobiłem ten od kolegi elmaya z wpisanymi linkami . ten moduł załącza mi inny moduł ze światłem tylko że chciałbym aby działa w określonych godzinach . Nie jest on widoczny w cloud bo bym mu stworzył harmonogram a teraz załącza mi światło w godzinach dziennych co jest lekko irytujące.
QLQ

byniom wrote: Mon Jan 06, 2020 10:27 am Zrobiłem ten od kolegi elmaya z wpisanymi linkami . ten moduł załącza mi inny moduł ze światłem tylko że chciałbym aby działa w określonych godzinach . Nie jest on widoczny w cloud bo bym mu stworzył harmonogram a teraz załącza mi światło w godzinach dziennych co jest lekko irytujące.
A w tym czujniku pir nie ma reguacji ?- jak jest widno to nie załącza i zazwyczaj da sie to wyregulowac potencjometrem. Chociaz tu faktycznie jest reg tylko zasiegu i czasu sygnalu wyzwolenia
IMG_20200106_113447.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by QLQ on Mon Jan 06, 2020 10:36 am, edited 2 times in total.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Jeśli zastosował PIR od systemu alarmowego, to tam nie będzie czujnika oświetlenia.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
byniom

mam ten do aruino z dwoma potencjometrami HC-SR501 . Sprawdziłęm ten potencjometr od czułości i raczej nie wiele można nim wyregulować . Przy typowych lampach zmierzchowych jakoś to działa natomiast tutaj tak jak by nie działała ta regulacja .
elmaya

you just have to add LDR

Image
QLQ

O a jednak sie da wstawic czujnik swiatla .. :shock:

A ten thermal resistor ? Da się regulować bo skoro ma 2 nożki to przecież nie nastawny?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
byniom

Jak zamówię ten czujnik to sprawdzę :) Ten thermal resistor za co odpowiada ?
elmaya

◦ Temperature compensation (optional, factory reset): In the summer when the ambient temperature rises to 30 ° C to 32 ° C, the detection
distance is slightly shorter, temperature compensation can be used for performance compensation.

Return to “Pomoc”