Czujnik ruchu PIR
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Zrobiłem ten od kolegi elmaya z wpisanymi linkami . ten moduł załącza mi inny moduł ze światłem tylko że chciałbym aby działa w określonych godzinach . Nie jest on widoczny w cloud bo bym mu stworzył harmonogram a teraz załącza mi światło w godzinach dziennych co jest lekko irytujące.
-
QLQ
A w tym czujniku pir nie ma reguacji ?- jak jest widno to nie załącza i zazwyczaj da sie to wyregulowac potencjometrem. Chociaz tu faktycznie jest reg tylko zasiegu i czasu sygnalu wyzwoleniabyniom wrote: Mon Jan 06, 2020 10:27 am Zrobiłem ten od kolegi elmaya z wpisanymi linkami . ten moduł załącza mi inny moduł ze światłem tylko że chciałbym aby działa w określonych godzinach . Nie jest on widoczny w cloud bo bym mu stworzył harmonogram a teraz załącza mi światło w godzinach dziennych co jest lekko irytujące.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by QLQ on Mon Jan 06, 2020 10:36 am, edited 2 times in total.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
byniom
- Been thanked: 1 time
mam ten do aruino z dwoma potencjometrami HC-SR501 . Sprawdziłęm ten potencjometr od czułości i raczej nie wiele można nim wyregulować . Przy typowych lampach zmierzchowych jakoś to działa natomiast tutaj tak jak by nie działała ta regulacja .
-
elmaya
you just have to add LDR

-
QLQ
O a jednak sie da wstawic czujnik swiatla ..
A ten thermal resistor ? Da się regulować bo skoro ma 2 nożki to przecież nie nastawny?
A ten thermal resistor ? Da się regulować bo skoro ma 2 nożki to przecież nie nastawny?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
elmaya
◦ Temperature compensation (optional, factory reset): In the summer when the ambient temperature rises to 30 ° C to 32 ° C, the detection
distance is slightly shorter, temperature compensation can be used for performance compensation.
distance is slightly shorter, temperature compensation can be used for performance compensation.