Witam, mam taki problemik z jedynym z modułów sonoff basic z softem zibi typu all in one v4. Na tym jednym sonofie działa przekaźnik, termometr Ds18B20 i czujnik otwarcia kontrakton i podłączony jest przycisk zewnętrzny. Moduł bardzo często traci połączenie z siecią po czym czasem łączy się szybciej a czasem trwa to nawet kilka godzin. W momencie gdy już się połączy bywa że sterowanie z aplikacji jakiś czas działa poprawnie ale wystarczy użyć zewnętrznego przycisku do włączenia lub otworzyć drzwi (które poprzez kontrakton też włączają światło) i moduł znowu się rozłącza. Co może być przyczyną, soft czy coś z połączeniem nie tak??
Ktoś może ma sprawdzony soft który działa w takim zestawieniu. Wcześniej miałem multiboard ale tam po każdym zaniku prądu musiałem latać do modułu żeby go resetować bo inaczej nie chciał się łączyć.
Sonoff Basic - rozłącza się z siecią
-
PuteR
Co ciekawe teraz zauważyłem że jak włączę tryb wifi config dioda mruga szybko, to nie pojawia mi się sieć wifi od modułu i nie mogę wejść na stronę konfiguracyjną. Czy możliwe że w module padło samo wifi??