Oczywiście, że się podzielę
Proces wgrania supli do modułu Wi-Fi Switch Module (pierwotnie na opogramowaniu TUYA) wyglądał następująco:
1. Wyjęcie z obudowy - tapeciakiem lub wąskim śrubokrętem zdjąłem tylną klapkę obudowy.
2. Lutowanie złączy - ponieważ na płytce jest bardzo ciasno doszedłem do wniosku, że najrozsądniej będzie przylutować cieniutkie przewody ze skrętki komputerowej. Dzięki informacjom uzyskanym na forum wytypowałem miejsca dolutowania przewodów. Konieczna do tego jest lutownica kolbowa z cieniutkim grotem. Oprócz standardowych złącz (3.3V, TX, RX i GND) przylutowałem także przewód do GPIO0.
3. Przewody podłączyłem do wyłączonego programatora, a przlutowany przewód GPIO0 zwarłem z GND. W takim stanie podłączyłem programator do USB. Po chwili odłączyłem GPIO0. W ten sposób sterownik uruchomił się w trybie programowania.
4. Dalej standardowa procedura programowania. Wgrałem soft iCan-easy ver. 2.7.2 (1024).
5. Po wgraniu softu odłączyłem na chwilę programator z USB i podłączyłem ponownie.
6. Moduł uruchomił się już w trybie rozgłaszania sieci.
7. Zalogowałem się do niego i ustawiłem parametry (poniżej screeny).
- Relay K1 - GPIO 14
Relay K2 - GPIO 15
Button 1 - GPIO 13
Button 2 - GPIO 12
BTN Config - GPIO 2
Button 1 Type - Bistable
Button 2 Type - Bistable
8. Sprawdziłem czy wszystko działa i odlutowałem przewody i schowałem elektronikę do obudowy.
9. Cieszę się jak dziecko
To chyba tyle.
Powodzenia!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.