Witajcie!
To jest kontynuacją viewtopic.php?f=8&t=2601&p=40970&hilit=Pushover.#p40970.
Udało mi się (posiłkując się kodem elmaya - pozdrowienia! ) przygotować program do obsługi powiadomień Pushover z poziomu
supli i przycisków (kontaktronów, krańcówek itp.). Za pomocą 4 wejść D1, D2, D6 i D7 Wemosa mini, do których przyporządkowałem 4 różne sygnały dźwiękowe:bike, alien, bugle i siren. Sygnały wywołuje się zwierając wejścia do masy. Po wgraniu programu resetujemy wemosa i zaczyna on rozgłaszać swoją sieć wifi "Supla_Push". Łączymy się z nią i pod adresem 192.168.4.1 ukazuje się nam menu konfiguracyjne. Musimy je dokładnie wypełnić nazwą ssid swojej wifi, hasłem do wifi, swoją lokalizacją w supli i hasłem do niej, swoją nazwę do clouda, następnie wpisujemy userkey i apitoken uzyskany po zarejestrowaniu się pod tym linkiem "https://pushover.net". Darmowo możemy używać "userkey i apitoken" przez 7 dni. Następnie (jak chcemy używać) musimy uiścić opłatę 5 dolców. Ta opłata jest jednorazowa i do "końca życia".
Następnie moduł rozłączy się i musimy przejść do clouda supli (resetujmy moduł) i włączmy rejestrację w cloudzie. Po pojawieniu się modułu wchodzimy do środka i tam 4 urządzenia ustawiamy na "Otwieranie furtki" na 0,5 sek. Zapisujemy i gotowe. Wciskając "Otwórz" wysyłamy powiadomienie na telefon.
Powiadomień używam od maja 2019 roku i jestem bardzo zadowolony. Działa niezawodnie i błyskawicznie.
Supla Pushover x4 cd
-
Czy można wyłączyć ten alarm ? żeby był nie aktywny a włączyć kiedy jest potrzeba ? Kolega elmaya tak zrobił ale u ciebie jakoś nie mogę tego wyłączyć.
-
Nie ma wyłączania. Działa tak, że zwarcie do masy powoduje wysłanie 1 alarmu. Aby ponownie wysłać musi pin być rozwarty i ponownie zwarty.
-
Teraz wersja z aktywacją i deaktywacją alarmów. 5 - te urządzenie w cloudzie trzeba zdefiniować jako "Włącznik światła". Tą funkcję realizuje także przycisk mono na D5 (do masy).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by piomar2 on Thu Jan 30, 2020 10:47 am, edited 1 time in total.
-
I układ połączeń...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by piomar2 on Sun Feb 02, 2020 6:58 pm, edited 2 times in total.
-
Gdyby trzeba było ponownie wprowadzić wemosa w stan konfiguracji to co trzeba zewrzeć ?
-
Takie pytanie czy jeśli co kilka sekund sprawdzałbym stan kontaktronu bramy za pomocą linku bezpośredniego aby jego stan wysłać z pomocą Pushover , będzie bardzo obciążało serwer ? Dodam ze nie posiadam lokalnego serwera .
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024