Arduino IDE pytanie.

Albert

Witajcie.

Czy może mi ktoś powiedzieć co robię źle?

Wgrałem kod kolegi piomar2 viewtopic.php?t=5968 do wemosa d1 mini - obługa BME280 + DS18B20 + LCD - wszystko działa. Chciałem wgrać to samo do drugiego wemosa i dziwna rzecz.... nie wiem jak to opisać, ale w cloudzie tak jakby scala mi oba wemosy..... pierwszy nazywa się powiedzmy SYPIALNIA. Jak wgrałem kod do drugiego i zmieniłem w kodzie nazwę na np. PIWNICA, to po włączeniu drugiego wemosa do zasilania pierwszy w cloudzie zmienia nazwę z SYPIALNIA na PIWNICA a temperatury i wilgotność w aplikacji "skaczą" tną się.... coś pewnie nachrzaniłem w kodzie...pomoże ktoś? :? :? :? :roll:
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Dałeś różne GUID-y dla obu urządzeń?
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
piomar2

Code: Select all

// Replace the falowing GUID
  char GUID[SUPLA_GUID_SIZE] = {xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx};

// with GUID that you can retrieve from https://www.supla.org/arduino/get-guid
Wejdź na ten link i wygenerowany kod wklej w miejsce xxxxxxxxxxxxx w 2 wemosie
Albert

No tak... kłania się czytanie ze zrozumieniem... ehh. Czyli musze dla kazdego urzadzenia wygenerować ten unikalny nr GUI? Teraz po pokazaniu palcem czaję... dzięki chłopaki i sorry za durne pytanie ;)
piomar2

Nie durne...każdy czasem ma problem.
"Nie od razu Kraków zbudowano..." ;)
Albert

No niby tak. Ale takie drobne rzeczy tworzą coś większego. Jeszcze raz dziękuję. To dla mnie duza pomoc:)

Return to “Pomoc”