Moduł Zamel SLW-02 ledy migają pomocy

Sterownik RGB
Luther
Posts: 101
Joined: Sun Feb 16, 2020 8:19 pm

Post

Witam,
Proszę o pomoc. Dziś podłączyłem moduł zamel slw-02 Niestety po upływie 15 - 20 minut paski ledowe zaczęły migać. Moduł wyrejestrowałem z chmury i po sprawdzeniu podłączenia ponownie zarejstrowałem. I dalej to samo :oops:
Proszę Was o pomoc może coś źle robię czy moduł wysłać na reklamacje.
FA8446D1-4204-43B1-A48A-1686CC8833B4.jpeg
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
User avatar
pzygmunt
Posts: 18629
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Napisz jakiego użyłeś zasilacza ? Jakie LED-y i jaka jest ich długość ?
Luther
Posts: 101
Joined: Sun Feb 16, 2020 8:19 pm

Post

Zasilacz Zamel ( znp 15-12)12v 15W Greenie Taśma LED 60 diod 2835 6W długość taśmy 2,3 metra
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Hej. Spróbuj proszę na innym zasilaczu i daj info.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Luther
Posts: 101
Joined: Sun Feb 16, 2020 8:19 pm

Post

Mam podłączony tylko zasilacz i niestety po 45 minutach miga. Zasilacz pewnie do wymiany. Może się przegrzewać?
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
rav.b
Posts: 342
Joined: Mon Nov 26, 2018 9:09 am
Location: Niepołomice/Lipnica Mała

Post

Luther wrote: Mon Feb 17, 2020 6:39 am Mam podłączony tylko zasilacz i niestety po 45 minutach miga. Zasilacz pewnie do wymiany. Może się przegrzewać?
Zobacz sobie ten (20W):
https://www.fif.com.pl/pl/zasilacze-i-t ... 0-12p.html
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1854
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Luther wrote: Mon Feb 17, 2020 6:39 am Mam podłączony tylko zasilacz i niestety po 45 minutach miga. Zasilacz pewnie do wymiany. Może się przegrzewać?
Ale to dioda na sterowniku ci mruga czy taśma LED.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Luther
Posts: 101
Joined: Sun Feb 16, 2020 8:19 pm

Post

Jak razem mam podłączone to taśma i dioda w supli migają równocześnie. Nie jestem znawcą ale wydaje mi się ze zasilacz jeżeli to samo jest bez sterownika.
3x Pnw-01, 2x Row-01, 2x Row-02, 1x Row-07, 1x Slw-02, 1x Diw-01, Slw-01, Lew-02, Lew-01
rav.b
Posts: 342
Joined: Mon Nov 26, 2018 9:09 am
Location: Niepołomice/Lipnica Mała

Post

Luther wrote: Mon Feb 17, 2020 12:05 pm Jak razem mam podłączone to taśma i dioda w supli migają równocześnie. Nie jestem znawcą ale wydaje mi się ze zasilacz jeżeli to samo jest bez sterownika.
Mam tak samo, jedynym rozwiązaniem na chwilę obecną jest wymiana zasilacza na mocniejszy lub ograniczenie jasności.

Możesz ograniczyć jasność np. na 75% (symulacja czy zasilacz 20W da radę), zobacz sobie wątek: viewtopic.php?p=54285#p54285
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini

Return to “ZAMEL SLW-01”