W tej chwili jest dostępnych sporo wersji firmware na różne urządzenia.
Może dałoby radę w Pomocy przypiąć temat "Nasze firmware" i dodawać tam linki do firmware z opisem dla jakiego urządzenia itp.
Nie wspomnę ze niektóre z wadą klekotania przekaźnikiem można by zastąpić nowymi - bo efekt jest do wyeliminowania.
Przeglądając forum co róż pojawia się pytania o jakiś firmware, a to gniazdka a to H801, o Sonoff Touch nie wspomnę.
Miałby ochotę jakiś ogarnięty kolega w programowaniu zrobić aktualizacje najbardziej popularnych firmware i udostępnić to w jednym temacie?
Porządki z firmware
-
Lucas
Jestem za. W międzyczasie pojawiło się sporo wersji tego samego firmware'u, a jak temat ma dużo stron i firmware nie jest przypięty na górze to trzeba sporo się na szukać, żeby znaleźć. Można zrobić jak proponuje @Lector podać urządzenie i najlepszy sprawdzony firmware.Lector wrote: Tue Feb 18, 2020 8:05 am W tej chwili jest dostępnych sporo wersji firmware na różne urządzenia.
Może dałoby radę w Pomocy przypiąć temat "Nasze firmware" i dodawać tam linki do firmware z opisem dla jakiego urządzenia itp.
Nie wspomnę ze niektóre z wadą klekotania przekaźnikiem można by zastąpić nowymi - bo efekt jest do wyeliminowania.
Przeglądając forum co róż pojawia się pytania o jakiś firmware, a to gniazdka a to H801, o Sonoff Touch nie wspomnę.
Miałby ochotę jakiś ogarnięty kolega w programowaniu zrobić aktualizacje najbardziej popularnych firmware i udostępnić to w jednym temacie?
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Według mnie najlepszym miejscem na informację o aktualnym firmware do urządzeń, z minimalnym opisem, jest sekcja Sprzęt/Gotowy sprzęt (część główna). I tam też staram się umieszczać informacje o moim firmware. A aktualny mój firmware jest zawsze na stronie:
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
Lucas
Ja bym był za tym, żeby najbardziej aktualny i sprawdzony firmware podpinać do pierwszego postu w danym wątku.
-
michael
Wg mnie, żeby to miało ręce i nogi to najlepiej jakby to było repozytorium na Github coś w stylu SUPLA-3RD-PARTY. Ktoś musiałby nad tym porządkiem tam panować, a wątkach na forum zamiast spakowanych paczek zip czy rar, to link do tego konkretnego pliku w repozytorium.
-
pirat
- Been thanked: 1 time
Też mi się pomysł podoba z jednym tematem w którym będą tylko firmware.
Niech wszystkie firmware będą w jednym temacie i tylko autor pisze jakie firmware i co zawiera zero pytań każdy wybiera co mu pasuje jak admin uzna że coś jest nie tak z firmware. to usuwa. Rozmowy o danym firmware by się toczyły w tematach które już są autor mógł by podać link do tematu w którym jest rozmowa.
Bo teraz to naprawdę ciężko się szuka nie wspomnę o nowych userach
Było by kilka stron do przeglądnięcia a nie kilka set
Niech wszystkie firmware będą w jednym temacie i tylko autor pisze jakie firmware i co zawiera zero pytań każdy wybiera co mu pasuje jak admin uzna że coś jest nie tak z firmware. to usuwa. Rozmowy o danym firmware by się toczyły w tematach które już są autor mógł by podać link do tematu w którym jest rozmowa.
Bo teraz to naprawdę ciężko się szuka nie wspomnę o nowych userach
Było by kilka stron do przeglądnięcia a nie kilka set
-
QLQ
Może coś na wzór jak zrobiłem wcześniej - trzeba by to przenieść do działu jak powstanie FIRMWARE. Każdy kto taki soft utworzył założył by temat ze swoim nick'iem : Firmware "NICK". I w pierwszym poście baza linków do jego softu.
viewtopic.php?f=6&t=5704&p=55592#p55592
Kolega @Duch__ też zapoczątkował jako pierwszy porządki :
viewtopic.php?f=23&t=4160
Co o tym myślicie Koledzy ?
viewtopic.php?f=6&t=5704&p=55592#p55592
Kolega @Duch__ też zapoczątkował jako pierwszy porządki :
viewtopic.php?f=23&t=4160
Co o tym myślicie Koledzy ?
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....