Rolety

screef

Witam serdecznie,
udało mi sie sparować sterownik rolet z telefonem, zgodnie z instrukcją ale niestety w samej aplikacji brak CZEGOKOLWIEK do sterowania roletami... może ktoś jest w stanie pomóc?

Pozdrawiam
Kuba
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Czyli nie udało się.
Komunikat informujący, że konfiguracja zakończyła się sukcesem nie oznacza, że dane, które podałeś są prawidłowe.
Przełącz ponownie moduł w tryb konfiguracji i jeszcze raz dodaj moduł. Na końcu w podsumowaniu odczytaj co jest w "Poprzedni status"
SUPLA.... Nareszcie w domu.
screef

ok, dzięki za info jutro to sprawdzę
wojtas567

A na chmurze pojawiło Ci się coś nowego? masz włączone w moja SUPLA - rejestracja urządzeń?
Pozdrawiam
Wojtek
screef

Jedna rzecz jeszcze mnie intryguje, mianowicie po zalogowaniu na cloud.supla.org i kliknięciu na "SUPLA" z lewej strony mam informację "ROZPOCZNIJ TUTAJ" podane są tutaj identyfikatory oraz hasła do supla-dev i supla-client. Natomiast w instrukcji nie ma żadnej informacji o tym ze trzeba gdziekolwiek wprowadzać takie dane. Czyli mam to zignorować?
screef

wojtas567 wrote: Thu Feb 20, 2020 9:33 pm A na chmurze pojawiło Ci się coś nowego? masz włączone w moja SUPLA - rejestracja urządzeń?
W chmurze brak jakichkolwiek urządzeń (jak dobrze rozumiem powinny być w zakładce "kanały"). Rejestrację urządzeń miałem aktywną.
wojtas567

Jeżeli dodawałeś przez aplikację to te dane nie są Ci potrzebne.
Sprawdź to co Przemek Ci napisał.
Pozdrawiam
Wojtek
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

screef wrote: Thu Feb 20, 2020 9:55 pm Jedna rzecz jeszcze mnie intryguje, mianowicie po zalogowaniu na cloud.supla.org i kliknięciu na "SUPLA" z lewej strony mam informację "ROZPOCZNIJ TUTAJ" podane są tutaj identyfikatory oraz hasła do supla-dev i supla-client. Natomiast w instrukcji nie ma żadnej informacji o tym ze trzeba gdziekolwiek wprowadzać takie dane. Czyli mam to zignorować?
Stara metoda parowania urządzeń wymagała podania lokalizacji i hasła. W nowej metodzie się ich nie podaje w kreatorze.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
screef

Jeszcze jedna rzecz przyszła mi do głowy, byc moze router działa w pasmie 2,4 i 5 GHz. Sprawdzę to jutro.
Last edited by screef on Thu Feb 20, 2020 10:13 pm, edited 2 times in total.
screef

klew wrote: Thu Feb 20, 2020 10:03 pm
screef wrote: Thu Feb 20, 2020 9:55 pm Jedna rzecz jeszcze mnie intryguje, mianowicie po zalogowaniu na cloud.supla.org i kliknięciu na "SUPLA" z lewej strony mam informację "ROZPOCZNIJ TUTAJ" podane są tutaj identyfikatory oraz hasła do supla-dev i supla-client. Natomiast w instrukcji nie ma żadnej informacji o tym ze trzeba gdziekolwiek wprowadzać takie dane. Czyli mam to zignorować?
Stara metoda parowania urządzeń wymagała podania lokalizacji i hasła. W nowej metodzie się ich nie podaje w kreatorze.
ok, dzięki za informację :)

Return to “Pomoc”