skutkiem takiego usunięcia było automatyczne usuwanie go z grup, harmonogramów, w przyszłości pewnie ze scen.
Jednak zastępowałem usunięte moduły innym, który miał identycznie znaleźć się w powyższych "logikach".
Przykładowo w Alexie w rutynach taki usunięty moduł pozostawał jako "Unknow device" i spokojnie mogłem go zastąpić nowym, bez konieczności konfigurowania na nowo takiej rutyny.
Moja sugestia i prośba. Czy przy usuwaniu modułu z Cloud'a mogłoby być okno dialogowe z zapytaniem typu:
Czy pozostawić nieaktywny moduł w istniejących harmonogramach, grupach i scenach?
