Supla scripts - sterowanie głosem

L0L3K

Witam, postanowiłem sterować głosem moimi sonoff'ami przy pomocy asystenta google. Znalazłem ten poradnik: https://www.youtube.com/watch?v=YOvxetkskmc&t=588s kupiłem automate premium i mam problem z tworzeniem scen :( mówie do telefonu ,,ok google'' włącz lampke ale w konfiguratorze supla script nie pojawia się moja komenda :/ wie ktoś czemu się tak dzieje?

EDIT. W końcu wykryło komende ale co z tego jak telefon nie zawsze ją łapie ,,oto wyniki wyszukiwania'' i tyle :(
edm
Been thanked: 2 times

Witam.
Dawno temu na supla scripts działało sterowanie głosowe z wykorzystaniem automate.
Pamiętam że w supla scripts była możliwość wpisania komendy głosowej (do wypowiedzenia) i odpowiedzi, którą usłyszeliśmy. Przykładowo komenda to: Włącz światło salon, a odpowiedź którą słyszałem to: Światło włączone, miłego dnia.

Widzę że w obecnej wersji supla scripts v4.5.1 podczas tworzenia scen cały czas jest możliwość wpisania komendy głosowej i odpowiedzi.
Coś czytałem że automate już nie działa?, nie jest już wspierany?

Moje pytanie czy coś zastąpiło automate. Czy nadal w jakiś sposób można ustawić swoje odpowiedzi głosowe które usłyszę po wykonaniu sceny? Czy można sterować głosem każdym modułem - urządzeniem jak miało to miejsce w automate?. Wiem że obecnie jest google assistant który jednak ma ograniczone możliwości. Zarówno jak do rodzaju obsługiwanych urządzeń jak i braku możliwości ustawienia własnych odpowiedzi.

Zapytam jeszcze o Powiadomienia Pushover.
Czy ma to coś wspólnego ze sterowaniem głosowym? czy tylko jest mowa o powiadomieniach na smartphone w postaci dymków, "powiadomień tekstowych" itd.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 :D
edm

@klew wybacz że wywołuję Cię do tablicy.
Lecz aktywny jesteś, dużo wiesz i może jesteś w stanie odpowiedzieć mi na mojego posta powyżej.
Nie chcę gotowca jak to zrobić a jedynie czy można i jakich narzędzi (programów) użyć.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Niestety nie pomogę, bo nigdy sterowania głosowego ze skryptów nie robiłem.

Co do pushover, to są to powiadomienia w stylu "dymków". Przykładowo ja używam powiadomień aby była informacja o otwartej bramie oraz o poczcie w skrzynce na listy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

edm wrote: Wed Apr 20, 2022 4:51 pm @klew wybacz że wywołuję Cię do tablicy.
Lecz aktywny jesteś, dużo wiesz i może jesteś w stanie odpowiedzieć mi na mojego posta powyżej.
Nie chcę gotowca jak to zrobić a jedynie czy można i jakich narzędzi (programów) użyć.
wywołuj raczej autora skryptów :)
YoMan
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Komendy głosowe z Automate powinny nadal działać, natomiast prawie nikt tego nie używa (w statystykach mam, że przez ostatni tydzień skrypy obsłużyły tylko 30 takich komend).

Z Automate nie działają powiadomienia. Komendy głosowe powinny ruszyć wg tego tutoriala.
edm

Super.
Dziękuję Panowie za odpowiedź.
Będę testował ;).
andrzejano

fracz wrote: Fri Apr 22, 2022 11:27 am Komendy głosowe z Automate powinny nadal działać, natomiast prawie nikt tego nie używa (w statystykach mam, że przez ostatni tydzień skrypy obsłużyły tylko 30 takich komend).

Z Automate nie działają powiadomienia. Komendy głosowe powinny ruszyć wg tego tutoriala.
gdzie ten tutorial ?
edm

Link w pierwszym poście 😏.
kombinator

ja w tym automate mam zupełnie inne menu i nie mogę znaleźć nic powiązanego z supla, innego oprogramowanie w sklepie google nie znalazłem ?

Return to “Pomoc”