Supla SRW-01 nie łączy z siecią WiFi

Sterownik rolet
marith

Cześć,

Tydzień temu kupiłem SRW-01 na testy rozwiązania Supli. Przez tydzień wszystko działało a od wczoraj nie mogę sterować roletą z poziomu aplikacji (czerwona kropka przy rolecie), fizycznym przyciskiem działa to prawidłowo.

Próbowałem 10x szybko i trochę wolniej wcisnąć przycisk "Góra", aby wprowadzić w stan rozgłaszania WiFi przez suple ale niestety również nic to nie dało (taki sposób podał mi znajomy, który korzysta z Supli).

Czy możecie powiedzieć czy spotkaliście się z takim zachowaniem i czy jest jakieś rozwiązanie?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Aby przełączyć moduł w tryb konfiguracji należy nacisnąć przycisk 10x tak jak na początku niniejszego filmu: https://www.youtube.com/watch?v=al6R-Q65aP4 (chyba, że sobie tą opcję wyłączyłeś).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
marith

Tak jak pisałem robiłem 10x kliknięcie przyciskiem jak na filmiku.
Niczego nie wyłączałem jest jeszcze jakiś sposób na restart? Nie chciałbym dobierać się do modułu bo elektryk półgodziny się męczył, żeby go umieścić w puszce...
Robert Błaszczak

Drugi sposób to odkręcenie łącznika od puszki (bez wypinania przewodów) i naciśnięcie przycisku CONFIG na module przy pomocy np. śrubokręta. Jeśli elektryk zrobił to dobrze i nie zamontował przypadkiem modułu SRW przyciskiem w stronę ściany, to bez problemu powinieneś móc złożyć całość prawidłowo.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

marith

Ściągnąłem przycisk i co dziwne dioda STATUS nie świeci.
Elektrykiem nie jestem i wolałbym unikać zabawy, czy jak nie świeci to oznacza, że urządzenie się zepsuło czy wypadł przycisk na zasilanie?
Przyciskiem fizycznym roleta działa.
marith

Przewody były OK.
Pomogło wyłączenie zasilania na rozdzielnicy i włączenie ponownie.

A mam takie pytanie nie związane z problemem WiFi, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.
Gdy mam otwartą roletę i np. żona opuści ją trochę fizycznym przyciskiem to w aplikacji wciąż pokazuje 0%.
U znajomego przytrzymanie przycisku fizycznego odzwierciedlane jest w aplikacji. Czy to wymaga jakiejś dodatkowej konfiguracji?
Robert Błaszczak

Musisz wykonać tzw. kalibrację rolety, czyli zmierzyć czas pełnego otwarcia i czas pełnego zamknięcia rolety i wprowadzić te wartości w Supla Cloud.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

marith

Kalibracja wykonana. I w aplikacji mogę opuścić max na dół lub na górę.
Chodzi o przycisk fizyczny, zdarza się, że ktoś opuści/podniesie rolete przyciskiem fizycznym a w aplikacji stan się nie zmienia.

08:03 tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=IObpth9_Mxg
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wrzuć zdjęcie jak podłączyłeś SRW. Wygląda tak jakby przyciski "omijały" SRW.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SRW-01”