od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem zautomatyzowania pracy rolet i wybór padł na moduły SRW-01 Zamela. Poczytałem trochę o nich, pooglądałem YT i zdecydowany kupiłem. Rozpakowałem i czytam załączoną etykietkę, a tu obuch w łeb:
W salonie mam dwie rolety tarasowe w łącznikach umieszczonych pionowo (moduł 4-łącznikowy - rolety 2x monostabilny i 2x łączniki światła na taras i ogród). Jako, że nie jestem typem, któremu trzeba tłumaczyć dwa razy sprawę widzę za przegraną. Separacja łączników nie wchodzi w grę. Jakbym powiedział mojej lubej, że musimy świeżo pomalowaną ścianę rozkuć i przełożyć gniazda w układ poziomy to mnie spakuje i każe się wyprowadzić... Mimo wszystko, jak to u człowieka tli się światełko nadziei. Może macie jakieś doświadczenia w montażu jednego modułu nad drugim? Czy ktoś z Was mimo zaleceń ma te moduły zamontowane pionowo j.w. i ma doświadczenia, że zakłócają się wzajemnie?Nie należy montować odbiorników w bliskiej odległości od siebie (jeżeli jest taka możliwość to należy zachować odległość minimum 15 cm pomiędzy odbiornikami). Szczególnie należy unikać montażu jednego odbiornika nad drugim. Może to powodować zakłócenia w łączności Wi-Fi.
Z góry dzięki za rady.