Czasowe zawieszenie wykonywania harmonogramu

TomekSkarabeusz

Przeszukałem, ale nie znalazłem. Może słabo szukam :)
Brakuje mi możliwości wyłączenia harmonogramu na określony czas (np. przez x dni, godzin itp.)
Do czego zmierzam. Harmonogram włącza światła na ogrodzie. Wyjeżdżam na dwa tygodnie i chciałbym, żeby w tym czasie harmonogram nie działał, a uruchomił się ponownie po 14 dniach.
Lub rolety. Odsłaniają się o określonej godzinie, ale wróciłem nad ranem ;) i jednym klikiem chciałbym przełożyć odsłonięcie okien do jutra.
Coś takiego jak funkcjonalność Termostat w Supla script gdzie można dodatkowo włączyć urządzenie bez względu na profil na 15, 30, 60 min lub do odwołania, z tym że tu była by możliwość wyłączenia.
Jest szansa?
Duch__
Been thanked: 6 times

Też ponad rok temu o coś takiego pytałem.

Ja do rolet zastosowałem trójklawiszowy przycisk / włącznik. Dwa skrajne mają sprężyny i działają jako monostabilne góra / dół, natomiast środek to odłączenie zasilania od rolety / sterownika. Funkcjonalność zrobiona troszkę na okrętkę po najmniejszej linii oporu.

Wada. Jak nie zmienię ręcznie stanu środkowego klawisza to nici ze zdalnego sterowania :lol:
TomekSkarabeusz

Chyba jednak wolę się przebić przez Supla Cloud do Harmonogramów i wyłączyć ręcznie harmonogram np. dla grupy rolet. Trzeba jednak pamiętać o późniejszym włączeniu, żeby zadziałało na drugi dzień. I wyłączać przed wyjściem z domu, bo rano może być ciężko :lol:
rav.b

Jestem za wprowadzeniem czasowego zawieszenia wykonywania (harmonogramów) np. grill (rolety się nie opuszczą). Fajnie by była możliwość dwóch opcji: zawieszenie harmonogramów i zawieszenie wykonywania wszystkich operacji (włącz/wyłącz, zmień kolor, zasłoń, itp. itd.) z telefonu i kompa.

A będzie można to wykonać za pomocą scen (dla 2.4)?
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 1x INW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini

Return to “Ogólna dyskusja”