Sonoff-Mini Problem

Tetris

Witam zakupiłem na allegro 2 moduły sonoff mini. Skonfigurowałem urządzenia poprzez aplikacje na telefonie, 1 sonoff działa bez problemu za to 2 po połączeniu z siecią rozłącza się gdy go tylko wysteruje. Próbowałem go jeszcze raz skonfigurować ale kompletny brak reakcji na przytrzymanie przycisku. Nie wiem czy mam go odsyłać czy porostu ja coś złe zrobiłem. wersja oprogramowania 2.8.3
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Skontaktuj się ze sprzedawcą.

Supla to otwarty projekt i nie ma oficjalnego softu na Sonoffa mini, więc sama wersja oprogramowania nikomu nic nie powie.

Co to znaczy "rozłącza się gdy go tylko wysteruję"?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
Tetris

Po prostu widzę togo sonoffa w aplikacji supla jako połączony gdy zmienię np na "włącz" zostaje podane napięcie na zacisk "L-Out" i od razu wyświetla mi go na czerwono.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Pewnie chodzi o to, że jak z poziomu aplikacji załączy urządzenie odbiorcze podłączone do Sonoffa mini, to w tym momencie Sonoff wylatuje z Cloud. Jeśli tak jest, to spróbuj podłączyć inny odbiornik. Nestety te Sonoffy, to takie delikatnie mówiąc byle co jest i ich zasilacze bardzo reagują na zakłócenia po stronie zasilania 230V.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Tetris

Podłączałem z rożnymi odbiornikami również bez żadnego odbiornika i to samo. Ewidentnie gubi zasięg z siecią chociaż jest 1m od rutera. Zastanawia mnie fakt dlaczego nie chce się zrestartować po przytrzymaniu przycisku kompletny brak reakcji (przycisk sprawny).
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

A spróbuj w innym miejscu, ewentualnie z inną siecią Wi-Fi (np. udostępnioną ze smartfona).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Tetris

Problem rozwiązany. Instrukcja dodana to tego sonoffa mnie zmyliła. Aby zresetować urządzenie do ustawień fabrycznych trzeba to zrobić poprzez styki S1 S2 a nie jak napisane na instrukcji przyciskiem na obudowie.

Return to “Pomoc”