mam problem z mają aplikacją na NodeMCU program w ArduinoIDE.
Mam 4 czujniki DHT11 kanały 0-3 i 2 dimmery na 4 i 5.
Program funkcjonuje w konsoli wyświetla się wszystko poprawnie.

Ale w aplikacji tak jakby pomiary z 3 i 4 czujnika się zawieszają (nie aktualizują) kanał 2 i 3.
Pokazuje się albo ostatni wynik, albo zwiesza się tak jakby w wartości temp i wilgotności zapisał wynik wilgotności. W konsoli jest wszystko poprawnie.
- jeżeli wejdę w czujnik 3 lub 4 w cloudzie i zmienię funkcję na brak i później na czujnik temperatury i wilgotności to pobiera poprany wynik i wiesza się znowu. Dodam że pobierają się poprawnie oba pomiary z czujnika 3 i 4 zgodne z tym co wyświetla się w konsoli się znowu zawiesza.
Na początku miałem dimmery na kanałach 0 i 1. Zmiana na 4 i 5. Nic nie pomogła czujnikom.
Jedynie jeżeli podmienię 1 i 2 z 3 i 4 to sytuacja się odwraca i aktualizują się tylko 2 pierwsze czujniki(w zasadzie 2 pierwsze kanały z czujnikami).
Dodałem 2 kolejne czujniki za dimmerami i w kanału 6 i 7 próbowałem zapisywać nie odświeżające się czujniki ale sytuacja jest taka sama nadal tylko 2 pierwsze się aktualizują.
Dodam tylko że mam starszą bilbioteke supli.
Dodatkowe pytanie, bo szukałem, ale konkretnie nie znalazłem odpowiedzi.
Jak wysłać wartości z dimmera brightness na serwer supli.
Jedyne co najbliżej mnie naprowadziło to dimmer rgbw elmayahttps://en-forum.supla.org/viewtopic.php?p=53483#p53483.
Wydaje mi się ze wysyłane są wartości funkcją:
SuplaDevice.channelSetRGBWvalues(),
u mnie w bilbiotece istnieje bez s na końcu.
Jednak próbując wysłać SuplaDevice.channelSetRGBWvalue(5,0,0,0,0,100);
otrzymuje:
no matching function for call to 'SuplaDeviceClass::channelSetRGBWvalue(int, int, int, int, int, int)'
Sprawdziłem, że funkcja oczekuje kanału int i wartości zapisanej w tablicy char.
Nie wiele mam wspólnego z programowaniem, prosiłbym podpowiedź jak to zrobić, chciałbym wysłać na kanał 5 i brightness 100, pozostałych parametrów nie używam.

Pozdrawiam Kamil