HC-SR501

qba93

hej mam czujnik ruchu HC-SR501 i chciałbym to jakoś nie wiem podłączyć do miniwemos czy czegoś innego żeby sterować paskiem led tylko nie wiem jak to zrobić. Chodzi mi o coś takiego, że z telefonu mogę włączyć sobie pasek led albo na czujnik w nocy mi sie automatycznie uruchomił i lekko drogę rozświetlił. Da się coś takiego zrobić?
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

qba93 wrote: Mon Jul 06, 2020 6:12 pm hej mam czujnik ruchu HC-SR501 i chciałbym to jakoś nie wiem podłączyć do miniwemos czy czegoś innego żeby sterować paskiem led tylko nie wiem jak to zrobić. Chodzi mi o coś takiego, że z telefonu mogę włączyć sobie pasek led albo na czujnik w nocy mi sie automatycznie uruchomił i lekko drogę rozświetlił. Da się coś takiego zrobić?
Wszystko się da, trzeba tylko trochę programować.
Pytanie tylko czy potrzebujesz to sterowanie z telefonu? Ja mam troche "lampek komunikacyjnych" na zwykłych czujkach ruchu i nigdy nie brakowało mi opcji ręcznego sterowania.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
qba93

zrobiłem tak jak tu viewtopic.php?f=24&t=4364 z linku bezpośredniego póki co na lampce i działa chyba spoko, kwestia ustawienia czujnika czułości i czasu świecenia. Jak ktoś chce mam filmik. Teraz czekam na sterownik H801 i wtedy to ostatecznie zepnę i może będzie si.

Return to “Pomoc”