Jak podłączyć do MCA2R10

effendi

Centrala posiada funkcję bramki. W innym wątku @elmaya napisał, że aby ją uaktywnić w SBW-02 należy połączyć
21 - 8
24 - 13
Moje pytanie brzmi, czy w takim razie pełną funkcjonalność uzyskamy poprzez wykonanie następujących połączeń?
A1 - 7
A2 - 6
11 - 8
14 - 12
21 - 8
24 - 13
Pogodynka >>
pzygmunt
Been thanked: 59 times

effendi wrote: Thu Jul 09, 2020 3:51 pm Moje pytanie brzmi, czy w takim razie pełną funkcjonalność uzyskamy poprzez wykonanie następujących połączeń?
Osiągniesz jeśli wejście AUX jest odpowiednio ustawione (domyślnie otwiera "skrzydło górne")
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
effendi

Hey, czy istnieje sposób, aby bez posiadania programatora O-View odpowiednio skonfigurować AUX?
Pogodynka >>
bogdans1

Po wybraniu otwierania furtki w aplikacji w centralce słychać "stuknięcie" ale nic się nie dzieje :(

Dodatkowo niestety nie mam informacji o statusie otwarcia bramy - możecie podpowiedzieć jak to ogarnąć (wersja dla laika :))?
Dzięki.
pzygmunt

Jak podłączyłeś ?
bogdans1

Podłączenie mam jak poniżej (centralka opisana jako MCA2, ale to chyba to samo co MC424)
A1 - 10
A2 - 9
11 - 11
14 - 15
IN1 do 7
To załatwiło sprawę otwierania i zamykania (bez stanu bramy :()
Dodatkowo chciałem dodać "furtkę" i dołączyłem (nie wiem czy jest zakodowana bo w pilocie jej nie mam, ale domyślnie podobno powinna być włączona i centralka po wybraniu w aplikacji Supla furtki "stuka"
21 - 8
24 - 13
Brakuje mi obecnie (głownie) stanu bramy i jak się da to furtki.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Musisz uaktywnić OGI w centrali aby mieć stan bramy. Aby mieć funkcję „częściowe otwarcie” musisz zmienić czas załączenia przekaźnika na 0,5 do 1 sek. (Cloud) oraz ustawić AUX wg. tabeli 4.
bogdans1

Czy OGI to
"Wyjście Kontrolka stanu bramy (SCA)/Zamek elektryczny: Jeżeli ta funkcja jest aktywna, zaciski 6-7 mogą być używane do podłączenia zamka elektrycznego. Jeżeli funkcja nie jest aktywna zaciski 6-7 mogą być używane do
podłączenia kontrolki sygnalizującej stan bramy (24V)." - bazowałem na instrukcji do MC424
Próbowałem to przeprogramować (włączyć/wyłączyć), ale niestety status nadal się nie pojawiał.

Z furtką też porażka :(
Włączyłem AUX "Wejście pomocnicze AUX: Centrala posiada wejście pomocnicze, które
może realizować jedną z 6 funkcji:
Otwieranie częściowe typu 1: działa jak wejście KROK po KROKU, ale
powoduje ruch tylko skrzydła wierzchniego. Działa tak tylko w przypadku bramy całkowicie zamkniętej, w przeciwnym przypadku polecenie jest rozumiane, jako polecenie KROK po KROKU dla obu skrzydeł"

zmieniłem w aplikacji wskazany parametr i niestety nie udało się otworzyć tylko jednego skrzydła.
Nie zmieniałem nic w połączeniach, jedynie przeprogramowałem centralkę.
pzygmunt

W takim razie jeśli chodzi o czujnik to pozostaje podłączenie kontaktronu. Co do funkcji „furtka” to poruszamy się tylko w obszarze na jaki pozwala centrala.
bogdans1

Dzięki, a podpowiesz jak podłączyć kontrakton do SBW-02?

Return to “ZAMEL SBW-02”