W sowich zasobach znalazłem może nie idealny zamiennik przekaźnika SSR ale udało się go zamontować.
PCB nie przewidywało montażu tego przekaźnika ale po małej modyfikacji udało się i spowodowało to, że przekaźnik stoi na nóżkach lekko w powietrzu ale całość jest niższa i równa wysokości zasilacza oraz ESP.
.
IMG_20200725_232355.jpg
IMG_20200725_233936.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Natomiast jestem w szoku bo zapomniałem w programatorze przestawić zasilanie z 5V na 3,3V (wcześniej inaczej się wpinałem tj. przed stabilizatorem 3,3V) ESP to wytrzymał natomiast strasznie zagrzał się stabilizator, który przypomniał mi o błędzie
.
IMG_20200725_23393.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
i tu mnie masz Robert
Niestety do pojedynczej puszki się nie wciśnie ze względu na jedną stronę, która ma krawędzie 90 stopni. Gdyby była ścięta tak jak druga strona zmieściło by się z minimalnym luzem.
Chyba, że ma się głęboką puszkę (80mm) to można włożyć bokiem
Natomiast gołe PCB się mieści.
.
IMG_20200729_213423.jpg
IMG_20200729_213541.jpg
Last edited by dobo on Wed Jul 29, 2020 7:42 pm, edited 1 time in total.
U siebie zamierzam montować w poczwórnej i podwójnej. Pojedyncze puszki mam na korytarzu ale tam mam rozwiązanie ze sterowaniem czasowym na przekaźnikach BIS-413. Natomiast nie planowałem tam Supli ale na upartego mogę wstawić moduł do rozdzielni gdzie znajduje się BIS-413 tylko nie jest mi to do szczęścia potrzebne.