Mam następujący problem. Chciałbym zmienić Soft na modułach ESP ale jako że mam sporo różnych skryptów i ustaiweń odnoszących się bezpośrednio do numerów identyfikacyjnych kanałów - nie chciał bym w nich szukać i grzebać tylko chciałbym przypisać taki sam numer ID do kanału jaki był poprzednio (na starym sofcie).
Ma ktoś na to jakiś sposób? Czy jak usunę stare urządzenie w chmurze i zarejestruje nowe to przyjmie ono te same numery identyfikacyjne dla kanałów (zakładając, że nikt w tym czasie nikt nie zarejestruje nowego urządzenia na tym serwerze)?
Swoją drogą przydatna by była opcja przypisania puli numerów ID dla knałów do określonego konta. Ułatwiło by to mocno sprawę w przypadku awarii sprzętu/zmiany softu.
Przypisanie tego samego ID do kanału w Supli
Nie jest to możliwe.Remi wrote: Thu Aug 13, 2020 1:07 pm ....
Czy jak usunę stare urządzenie w chmurze i zarejestruje nowe to przyjmie ono te same numery identyfikacyjne dla kanałów (zakładając, że nikt w tym czasie nikt nie zarejestruje nowego urządzenia na tym serwerze)?
...
Last edited by lesny8 on Thu Aug 13, 2020 7:08 pm, edited 1 time in total.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jeśli zachowasz GUID, AuthKey, oraz typy i kolejność kanałów, to powinno przejść bez problemów. Tylko nic nie usuwaj z clouda.
Jeśli miałeś logowanie na location id + hasło, to zmiana na authkey + email też przejdzie bez problemu
Jeśli miałeś logowanie na location id + hasło, to zmiana na authkey + email też przejdzie bez problemu
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Remi
Jest to możliwe do zrobienia przy już skompilowanym sofcie?klew wrote: Thu Aug 13, 2020 1:25 pm Jeśli zachowasz GUID, AuthKey, oraz typy i kolejność kanałów, to powinno przejść bez problemów.
Jak masz soft wgrany na moduł i metodą autoryzacji jest podanie email to AUTHKEY wprost nigdzie nie zobaczysz. Musiałbyś zgrać zawartość z esp i przeanalizować ją, powinien gdzieś tam być obok GUID i pozostałych danych. Jeśli podawales location id i hasło, to wystarczy, że w nowym sofcie dasz ten sam GUID i może tak jak @klew pisał autoryzacja po email przejdzie.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Remi
Chcę przejść z softu Multiboard na soft Elmaya ale w założeniu szukam rozwiązania przyszłościowego więc nie chciał bym się trzymać strikte określonych wersji softu. W grę wchodzą tylko gotowe binarki jako że sam nie kompiluje.Remi wrote: Thu Aug 13, 2020 5:32 pm Z jakiego softu na jaki chcesz zmienić? Sam kompilujesz, czy używasz gotowych binarek?
Na chwilę obecną jak widzę problem wydaje sie być nie najprostrzy do przeskoczenia i proponowane rozwiązania nie koniecznie muszą zadziałać - jeżeli ma tak to wyglądać to nie ukrywając jest to dla mnie przerost formy nad treścią i raczej duzo szybciej pójdzie mi modyfikacja skryptów etc.
No chyba że coś źle zrozumiałem