Sterownik ROW-01/16a wykłada się.

User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Cześć, ostatnio pisałem o sterowniku shelly 1 z wgraną suplą, że nie da się go włączyć a dziś mam to samo na oryginalnym w czym problem ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Napisz coś więcej o swojej sieci Wi-Fi. Jaki router, czy jeden, czy więcej punktów dostępowych, itp.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Czyli podejrzewasz, że to wina zasięgu mojej sieci a nie problem w sterowniku całkiem możliwe. Posiadam router z tp-link i ap ubiquity, oba w jednym pokoju. Z 10 metrów od sterownika.
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

Tu zasięg nie stanowi problemu a raczej konfiguracja urządzeń sieciowych.
Czy router TP-Link jest pierwszym urządzeniem z Wi-Fi u Ciebie, czy masz jeszcze router od Dostawcy Internetu?
Czy w routerze TP-Link nie ma ustawionego limitu serwera DHCP? Czy TP-Link ma najnowszy firmware?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
MadOnion78
Posts: 1064
Joined: Sun Nov 24, 2019 3:53 pm
Location: Głubczyce

Post

Pytanie do Roberta jak jest lepiej DHCP po stronie routera czy AP?
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 4114
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra

Post

W sieci LAN (Wi-Fi, kabel) może działać tylko i wyłącznie jeden serwer DHCP. Tak więc w typowych konfiguracjach domowego dostępu do Internetu DHCP powinien być uruchomiony na routerze, a w Access Point wyłączony.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak


Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Przed moim routerem mam jeszcze router od dostawcy. Jeśli chodzi o DHCP nie mam pojęcia jak jest ustawione w moim to-linku i ap jtr sprawdzę i będę ciągnął temat.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jak się rozłączy zacznij od sprawdzenia LAST STATE.
User avatar
Utiliti.pro
Posts: 42
Joined: Sun Jan 12, 2020 7:45 pm

Post

Gdzie jest ta opcja last state ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Moduł musi pracować w trybie konfiguracji.
Łączysz się z jego siecią WiFi i otwierasz stronę http://192.168.4.1

Return to “ZAMEL ROW-16A”