Fakro - zaproszenie do testów bramki

abcautomaty

Cześć forumowicze
Zakończyliśmy pewien etap prac nad Bramką dzięki, której możliwe będzie połączenie urządzeń wielu producentów (między innymi Fakro) z chmurą Supla. Chodzi oczywiście o urządzenia Z-Wave, których na rynku możecie znaleźć wiele. W obecnej wersji bramka na podstawowym poziomie obsługuje urządzenia typu Motor (Rolety, siłowniki do okien) włączniki oświetlenia, włączniki ON-OFF ale także całą gamę czujników (także bateryjnych) , które stopniowo będziemy wprowadzać do aplikacji.

W związku z powyższym zapraszamy do testów, które potwierdzą przydatność bramki ewentualnie pokażą braki i punkty do poprawy. Szukamy na początek kilku ochotników gotowych do przetestowania urządzeń, które im nieodpłatnie przekażemy (Bramka 8 kanałowa + bateryjny czujnik temperatura/wilgotność).
20201023_101848.jpg
Do dogadania pozostaje kwestia umieszczenia w zestawie innych elementów z naszej oferty (siłowniki, moduły itd.). Z pełną ofertą możecie się zapoznać na stronie Fakro. https://www.fakro.pl/okna-dachowe/stero ... ektryczne/

Bramkę można dodać do istniejącej sieci ale można też tę sieć za pomocą Bramki stworzyć. Jak już Bramka jest w sieci możemy wybrać urządzenia, którymi będziemy sterować z poziomu aplikacji Supla (w tej wersji będzie to 8 urządzeń)

Ponieważ Bramka ma łączyć dwa systemy szukamy osób które posiadają takowe właśnie w swoich instalacjach i te będziemy preferować przy wyborze natomiast jeżeli macie jakieś fajne pomysły na wykorzystanie bramki to chętnie się z nimi zapoznamy i rozpatrzymy kwestię przekazania sprzętu.
Chętnych zapraszamy do zgłaszania się i prezentowania listy swoich urządzeń i pomysłów. Może przy okazji poznamy bardziej wasze potrzeby i wspólnie ulepszymy to rozwiązanie.
Jeśli macie pytania to jesteśmy do dyspozycji :D

Zespół Fakro

[EDIT]
https://sklep.fakro.pl/bramka-zgw8-supla.html
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by abcautomaty on Fri Oct 23, 2020 9:41 am, edited 1 time in total.
michael

Jak zawsze chętny na testy, ale niestety nie mam i siebie jeszcze żadnych produktów Z-Wave, więc jestem po prostu ciekawy jak to działa. Czekam na opinie z niecierpliwością :D
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
andras

Witam

Jestem chętny , posiadam roletę , oraz 2 gniazda Z-wave
Sibikk

Jestem w tej samej sytuacji co Michael nie mam u siebie nic z z-wave ale próbuję wyjść na rynek usług z rozwiązaniami supli i zanim cos komuś zaoferuję sam bym chciał sprawdzić jak to działa ;-)
Image
Lesik

Witam.
Ja podobnie jak kolega michael nie posiadam nic z-wave. Ale bardzo chętnie wziąłbym udział w teście :)
ddluk

W tej chwili posiadam centralkę Fibaro Home Center 2 z następującymi urządzeniami:
  • 8 sterowników rolet
  • 3 sterowniki oświetlenia
  • 1 czujnik oświetlenia/ruchu/wstrząsu
  • 1 czujnik otwarcia bramy garażowej
  • 2 czujniki zalania
  • 2 czujniki dymu
Chętnie przetestował bym tą bramkę, gdyż mam duże doświadczenie z elementami Z-Wave i wyzwaniami, które za nimi stoją :)
woytas1

Chętnie bym wypróbował, ale z głowicami do grzejników.
Gang

Cześć! Jestem chętny na testy.
Ja co prawda nic nie mam od Z-Wave ale znajomy na pół domu w fibaro a to właśnie chyba na Z-Wave chodzi.

Sterowanie pętlami podłogówki u mnie odbywa się poprzez zwykły termostat, który daje zapięcie lub zabiera na siłowniki.
Dzięki temu czujnikowi mógłbym fajnie to ogarnąć!
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli :mrgreen:
Mirosław F.

Chętny na testy😀
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Cyneek

Chętnie przetestuję mam 3 rolety i okno z wave

Return to “Nowości”