Witam.
Mamy cały dom w oświetleniu i cześć gniazd na Supli. Natomiast gość od okien i rolet zmył się zostawiajac same problemy. Jest 17 rolet i jedyne co zostało to przekaźniki mobilis-cmr. Czy jest możliwe zintegrowanie tego z Państwa produktem ?
Mobilus MOBILUS C-MR
-
Kamil1987
Dziękuje za odpowiedz. To byłoby najprostsze rozwiązanie lecz najmniej ekonomiczne, gdyż oprócz rolety do naprawienia wykonawca zostawił pilot oraz sterowniki mobiliusa, generalnie byłoby to zintegrować z suplą, lecz trudno, wszystkie możliwe prace wykonuje z supła, jeżeli są nowe możliwości dla sektora jednorodzinnego z przyjemnością mógłbym przetestować gdyż wykonuje same domy jednorodzinne.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Na dzień dzisiejszy tylko takie rozwiązanie widzę jak wyżej. Nie wiem czy kiedyś powstanie bramka do Mobilusa tj. do ich autorskiego protokołu. Generalnie chcielibyśmy mieć bramki do zigbee, Somfy, Mobilusa, Exty Life, Exty Free ale do tego potrzebne są nam zasoby z którymi póki co krucho.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
forall
Ciężko z ludźmi?
10xSRW-01, 1xSBW-01 + 2xMEW-01
-
patryk051185
W moim przypadku kupując okna i rolety sprzedawca Oknoplastu zachwalał mi silniki mobilusa i ich piloty, ale zrezygnowałem na rzecz silników somfy ale bez sterowników bo wiedziałem od razu, że będzie SRW-01 po czym pojawiło się SRW-02m i to był strzał w 10 
-
@Artur
Przydałaby się bramka do Somfy....