Cześć, nam problem z ROW-02. Używany tylko jeden kanał, drugi póki co robi mi za niewidoczne urządzenie, którego stan uruchamia scenę w supla.fracz.
No i jest problem, bo ROW zaczął sam z siebie włączać ten kanał. Styki ładnie schowane w module, nie ma jak zrobić przepięcia. Dodam że to supla z tej serii z błędnym rysunkiem pokazującym schemat podłączenia.
Czy coś jeszcze mogę sprawdzić/zrobić, czy od razu reklamować? Dodam że w ciągu 18 miesięcy wymieniłem już 3 urządzenia z 32 używanych. Więc statystyki zaczynają być średnio zadowalające.
Supla ROW-02 - samoczynne zmiany stanu
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Supla Scripts nie są integralną częścią projektu Supla tylko prywatnym serwisem i mogą w każdej chwili działać niepoprawnie tak jak to właśnie ma miejsce od jakiegoś czasu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
marcin6638
Tyle że to nie wygląda jak problem supla scripts. Zresztą scripts tylko czytał stan tego kanału, nie zmieniał go sam (rozumiem że to tu mógłby pojawić się błąd po stronie scripts).
Teraz sceny usunięte, urządzenie dodane od zera, scripts nie używa tego ROW-02 do niczego. No i jeden z kanałów sam z siebie włącza się po paru minutach i zostaje w stanie ON.
Teraz sceny usunięte, urządzenie dodane od zera, scripts nie używa tego ROW-02 do niczego. No i jeden z kanałów sam z siebie włącza się po paru minutach i zostaje w stanie ON.
-
marcin6638
Pogrzebałem dokładniej po resecie supli. No i wychodzi że to jednak problem ze Scripts. Bo bez podpięcia do Scripts po resecie urządzenia nie byłem już w stanie powtórzyć błędu.
Nawet jeśli Scripts jedynie odczytuje stan kanału na potrzeby jednej ze scen, to zdarza się że zmienia przy okazji jego stan. Czyli to już problem poza podstawową funkcjonalnością.
Nawet jeśli Scripts jedynie odczytuje stan kanału na potrzeby jednej ze scen, to zdarza się że zmienia przy okazji jego stan. Czyli to już problem poza podstawową funkcjonalnością.