Przypisanie wartość w nowej bibliotece
-
shimano73
- Been thanked: 1 time
Wiem że to już było ale nawet nie wiem jak to wpisać w wyszukiwarkę . Mianowicie,, bawię się nowa biblioteką Arduino i chciałbym wyświetlić wartość z czujnika który w tej chwili nie jest obsługiwany (MH-z14A) np w kanale czujnika ds18b20 do czasu powstania kanału uniwersalnego
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Wezmę udział w Supla Offline Party 2024
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Trzeba zrobić nową klasę, która dziedziczy po Supla::Sensor::Thermometer i następnie zaimplementować metodę getValue , która powinna zwracać odczyt z czujnika.shimano73 wrote: Fri Nov 06, 2020 8:06 pm Wiem że to już było ale nawet nie wiem jak to wpisać w wyszukiwarkę . Mianowicie,, bawię się nowa biblioteką Arduino i chciałbym wyświetlić wartość z czujnika który w tej chwili nie jest obsługiwany (MH-z14A) np w kanale czujnika ds18b20 do czasu powstania kanału uniwersalnego
To takie minimum. Poza tym trzeba dodać samą obsługę czujnika
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
shimano73
Po kilku dniach męczarni udało się. Stworzyłem sobie obsługę czujnika CO2 typu MH-Z14A , proszę przejrzyjcie i skomentujcie bardzo proszę, to moje pierwsze kroki w tym stylu programowaniaklew wrote: Fri Nov 06, 2020 9:32 pmTrzeba zrobić nową klasę, która dziedziczy po Supla::Sensor::Thermometer i następnie zaimplementować metodę getValue , która powinna zwracać odczyt z czujnika.shimano73 wrote: Fri Nov 06, 2020 8:06 pm Wiem że to już było ale nawet nie wiem jak to wpisać w wyszukiwarkę . Mianowicie,, bawię się nowa biblioteką Arduino i chciałbym wyświetlić wartość z czujnika który w tej chwili nie jest obsługiwany (MH-z14A) np w kanale czujnika ds18b20 do czasu powstania kanału uniwersalnego
To takie minimum. Poza tym trzeba dodać samą obsługę czujnika
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Wygląda dobrze 
Jedynie delay starałabym się unikać, ale 100 ms nie powinno przekraczać, jeśli nie masz na tym samym urządzeniu czegoś co wymaga szybkiej obsługi (np przyciski)
Jedynie delay starałabym się unikać, ale 100 ms nie powinno przekraczać, jeśli nie masz na tym samym urządzeniu czegoś co wymaga szybkiej obsługi (np przyciski)
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
shimano73
Super, jak pisałem wcześniej obsługa czujnika działa, ale jest jedno "ale"
Wywołanie czujnika w programie GUI-Generic
Odczyty z czujnika pojawiają się w aplikacji, ale nie działa strona konfiguracyjna . Wyświetla się tylko cyfra 0, gdy za-komentuje jego wywołanie strona wyświetla się prawidłowo. W czym problem ?
Wywołanie czujnika w programie GUI-Generic
Code: Select all
void setup() {
Serial.begin(74880);
int nr, gpio;
String key;
new Supla::Sensor::MH_Z14A(Soft_RX,Soft_TX);
...
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Używaj brancha develop i powinno być dobrzeshimano73 wrote: Sun Nov 08, 2020 7:11 pm Super, jak pisałem wcześniej obsługa czujnika działa, ale jest jedno "ale"![]()
Wywołanie czujnika w programie GUI-GenericOdczyty z czujnika pojawiają się w aplikacji, ale nie działa strona konfiguracyjna . Wyświetla się tylko cyfra 0, gdy za-komentuje jego wywołanie strona wyświetla się prawidłowo. W czym problem ?Code: Select all
void setup() { Serial.begin(74880); int nr, gpio; String key; new Supla::Sensor::MH_Z14A(Soft_RX,Soft_TX); ...
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
shimano73
Przepraszam ale ja jestem tylko automatykiem i nie rozumiemkrycha88 wrote: Sun Nov 08, 2020 8:24 pmUżywaj brancha develop i powinno być dobrzeshimano73 wrote: Sun Nov 08, 2020 7:11 pm Super, jak pisałem wcześniej obsługa czujnika działa, ale jest jedno "ale"![]()
Wywołanie czujnika w programie GUI-GenericOdczyty z czujnika pojawiają się w aplikacji, ale nie działa strona konfiguracyjna . Wyświetla się tylko cyfra 0, gdy za-komentuje jego wywołanie strona wyświetla się prawidłowo. W czym problem ?Code: Select all
void setup() { Serial.begin(74880); int nr, gpio; String key; new Supla::Sensor::MH_Z14A(Soft_RX,Soft_TX); ...
-
krycha88
- Been thanked: 5 times