SBW-01 problem

marycha.nam

Witam Serdecznie. Mam proble m z zainstalowaniem sterownika, nie chce sie polaczyc z siecia, po nacisnieciu przycisku sterownika dioda blyka. Po chwili gasnie, wyskakjue komunikat ze sterownik nie moze sie polaczycz siecia. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Masz router Tenda ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
marycha.nam

Tak, kostki mesh.Ogolnie na poczatku 15 okien chodziło normalnie. Z racji tego ze dwóch okien wifi nie złapało zainstalowalem kostki mesh i wszystko oki działało cala siec nazwana tak samo itd. teraz inwestor poprosił o sterowanie bram robi tak samo i nie moze sie połaczyc. Wrzcam zasilanie na sterownk , próbuje zasterowac i cały czas błuka przestaje lub swieci cagle. sie rozłacza.
pzygmunt

Tenda to delikatnie ujmując niezbyt dobre rozwiązanie. Aby skonfigurować SBW musisz wyłączyć MESH w Tendzie. Po konfiguracji możesz ponownie włączyć MESH.
marycha.nam

Na przyszłosc jakie rozwiazanie ,Pan proponuje?? jak nie łapie wifi w całym domu?
pzygmunt

Na forum sobie nie panujemy. Osobiście polecam sprzęt od Ubiquity ale jest to drogie rozwiązanie.
marycha.nam

Dzięki wielkie za pomoc. Tak jak napisałeś rozłączyłem mesh, skonfigurowałem. Ponownie załączyłem i wszystko gra .Pozdrawiam

Return to “ZAMEL SBW-01”