Czas kliknięcia w opcji monostabilny

Sibikk
Posts: 366
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Post

Cześć czy da się zmienić czas reakcji po kliknięciu, teraz muszę przytrzymac przycisk ok 1 s żeby przekaźnik załapał. Mając przełącznik dwuklawiszowy na jednym klawiszu zwykły przekaźnik bistabilny a na drugim obwód row02m jeden łapie od razu drugi trzeba przytrzymać. Kobieta mi się denerwuje przez to :roll: a wiecie jak to się kończy. Pozdrawiam
Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 18607
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Tam na bank nie ma 1 sek.
Sibikk
Posts: 366
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Post

pzygmunt wrote: Mon Dec 21, 2020 9:25 pm Tam na bank nie ma 1 sek.
Ciężko to zmierzyć :D ale nie reaguje na kliknięcie, trzeba przytrzymać. Nagram dziś różnice pomiędzy zwykłym bistabilny a rowem.
Image
Sibikk
Posts: 366
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Post

pzygmunt wrote: Mon Dec 21, 2020 9:25 pm Tam na bank nie ma 1 sek.
Dla mnie problem nie istnieje ale kobieta w nie chce się nauczyć jak to działa,
https://photos.app.goo.gl/6cZttJdjMNYP3dov6
Image
krzem
Posts: 19
Joined: Sun May 03, 2020 7:22 pm

Post

U mnie jest inny problem. Po podłączeniu przełączników monostabilnych do IN1 i IN2 nie działa ten pierwszy. Nie załącza pierwszego obwodu. Sprawdziłem na trzech sztukach i tak samo - obwodu nr 1 nie da się sterować fizycznie (obojętnie czy podepnę bistabilny czy monostabilny). Zamieniałem przewody przełączników, sprawdzałem czy dochodzi napięcie do IN1/IN2. Wszystko jest OK. Sterowanie z apki Supla działa. Po załączeniu dwóch obwodów z Supli, fizycznie daje się wyłączyć tylko obwód nr 2. W opcjach ustawiłem pracę przełącznika stosowną do przełącznika/przycisku. Pomysły się skończyły... Czy ktoś miał taki defekt u siebie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18607
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Sprawdź czy nie masz zamienionego N z L.
Wyślij zdjęcie podłączenia.
krzem
Posts: 19
Joined: Sun May 03, 2020 7:22 pm

Post

Masz na myśli omyłkową zamianę na zasilaniu głównym modułu lub podanie neutralnego na stykach Nx? Nie wydaje mi się abym zrobił błąd. Będę dopiero wieczorem przy tym module. Dziwne że tylko N1 nie działa. Podłączony tym samym schematem dopuszkowy ROW-02 działa bez problemów. Jeszcze mam nadzieję że to jakiś bug w sofcie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18607
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie sądzę aby był to soft. Nie mam więcej zgłoszeń tego typu.
User avatar
Mirosław F.
Posts: 1851
Joined: Tue Aug 22, 2017 8:09 pm
Location: Pszczyna - ZAMEL

Post

Może ten przycisk nie łapie za każdym razem?
Podłącz pomiędzy INy a przewód neutralny żarówkę z oprawką i popatrz czy za każdym razem żarówka się włącza.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
krzem
Posts: 19
Joined: Sun May 03, 2020 7:22 pm

Post

Próba uruchomienia IN1 na pierwszym module. Na drugim jest identycznie.

https://youtu.be/MRCL7xc6tIE

Return to “ZAMEL ROW-02m”