Pompki obiegowe co cwu i podłogówka
-
helius
Koledzy może posiadacie wiedzę jak rozwiązać. Informacje o włączonej lub wyłączonej pompie obiegowej przy piecu. Chodzi mi o stan w którym się znajduje.
Młody zaczynam przygodę z Suplą
-
dobo
Myślę, że można wykorzystać do tego optoizolator.
-
helius
Ok a jakie oprogramowanie i na czym
Młody zaczynam przygodę z Suplą
-
dobo
A na czym chcesz. Może to być wemos lub sonoff w twoim wypadku jeśli to ma być tylko info o załączeniu pompy to wemos wystarczy natomiast soft musi mieć możliwość ustawienia GPIO jako czujnik/sensor.
-
pirat
- Been thanked: 1 time
Też poszukiwałem takiego rozwiązania ale do pompy w studni i zrobiłem taką płytkę
Posiada jeden przekaźnik
Można podłączyć jeden przycisk i jeden czujnik oraz czujnik temperatury wszystkie złącza są na śrubki aby ułatwić montaż.
Po podaniu 230v na złącze w supi jest informacja o włączonym urządzeniu w moim przypadku pompie
led na płytce dodatkowo to sygnalizuje że pompa jest włączona
Możesz skopiować część schematu i podłączyć np. do wemosa
Esp nie jest przy kraju płytki ale działa ok wymiar to 42mmx52mm wchodzi do puszki
Drugą taką płytkę zrobiłem ale ma dwa przekaźniki i mam na niej roletę taki sam wymiar
Soft to oczywiście GUI Generic kawał dobrej roboty
Posiada jeden przekaźnik
Można podłączyć jeden przycisk i jeden czujnik oraz czujnik temperatury wszystkie złącza są na śrubki aby ułatwić montaż.
Po podaniu 230v na złącze w supi jest informacja o włączonym urządzeniu w moim przypadku pompie
led na płytce dodatkowo to sygnalizuje że pompa jest włączona
Możesz skopiować część schematu i podłączyć np. do wemosa
Esp nie jest przy kraju płytki ale działa ok wymiar to 42mmx52mm wchodzi do puszki
Drugą taką płytkę zrobiłem ale ma dwa przekaźniki i mam na niej roletę taki sam wymiar
Soft to oczywiście GUI Generic kawał dobrej roboty
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.