Problem z flashowaniem Yunshan

alvaro99

Hej, miałem kiedyś na Yunshanie postawioną Suplę, nagle z dnia na dzień jakby przestało działć WiFi tzn. nie mógł się zalogować do Supli i połączyć z internetem.

Postanowiłem wgrać ponownie Suplę, przy wgrywaniu czy to blanka czy Supli wyskakuje błąd jak w załączniku.
Podłączam zasilanie ze zworką, potem wpinam usb do komputera, wgrywam i błąd. Dzieje się to tak czy zdejmę zworkę czy nie.
Flash Download Tool + opcja dla ESP 8266
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Daro1003

A spróbuj ESP8266Flasher mi nigdy żadna wersja Flash Download Tool nie działała rewelacyjnie zawsze ratowałem się ESP8266Flasher.
elmaya

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Yunshany mają różnie z zasięgiem. Mój pod tym względem działa bardzo słabo. Jedynie gdy jest do kilku m od źródła WiFi, to działa sprawnie.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
elmaya

klew wrote: Sun Dec 27, 2020 11:10 pm Yunshany mają różnie z zasięgiem. Mój pod tym względem działa bardzo słabo. Jedynie gdy jest do kilku m od źródła WiFi, to działa sprawnie.
I don't understand the relationship
the issue is wrong com port speed
He has it 10 times faster than he should
krycha88
Been thanked: 5 times

ja od jakiegoś czasu używam nodemcu-pyflasher, w przeciwieństwie do flash download tool nigdy mnie nie zawiódł :)

https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... r/releases
https://gui-generic-builder.supla.io/
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

elmaya wrote: Mon Dec 28, 2020 9:16 am
klew wrote: Sun Dec 27, 2020 11:10 pm Yunshany mają różnie z zasięgiem. Mój pod tym względem działa bardzo słabo. Jedynie gdy jest do kilku m od źródła WiFi, to działa sprawnie.
I don't understand the relationship
the issue is wrong com port speed
He has it 10 times faster than he should
He wanted to flash it again, because WiFi connection on this module stoped working. So port speed is a problem that he came accross during flashing, but it was caused by problems with WiFi, which in my experience can happen on Yunshan
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
alvaro99

krycha88 wrote: Mon Dec 28, 2020 9:49 am ja od jakiegoś czasu używam nodemcu-pyflasher, w przeciwieństwie do flash download tool nigdy mnie nie zawiódł :)

https://github.com/marcelstoer/nodemcu- ... r/releases
Dzięki, pomogło :)

Podłączyłem wg schematu w załączniku.
W urządzeniu dałem gotowca Yunshan.
Oprócz tego mam 2 kontaktrony (brama garażowa otwarta i zamknięta).
Otwieranie, zamykanie działa, natomiast nie wiem gdzie dodać te kontaktrony w Generic?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Pomoc”