Witam, mam problem, gdyż nie wiem jak rozwiązać to na supla a mianowicie mam 13 rolet ( sterowanie góra/dół) i do tego każda roleta ma swój indywidualny przycisk sterujący plus w domu mam 2 przyciski do sterowania centralnego.
I chciałbym to rozwiązać w ten sposób, że jeden przycisk centralny obsługuje piętro (5 rolet) a drugi jeśli się da na wszystko czyli 13 rolet lub sam parter (8 rolet)
Nie wiem ile do tego potrzebuje sterowników srw oraz jak spiąć wtedy centralne czy potrzebny do tego np. jakieś arduino lub raspberry.
Pozdrawiam
Centralne sterowanie rolet
-
Nie mamy jeszcze modułów do przycisków centralnych. Planowane są dopiero od cloud-a w wersji v2.4 (już jest bliżej niż dalej do jego wydania). Docelowo każdy SRW będzie miał miał funkcje sterowania dowolną grupą poprzez odpowiednie kliknięcie przycisku. Obecnie kilku użytkownikom udało się podłączyć przyciski centralne z użyciem diod prostowniczych ale sam tego nie testowałem. Są też rozwiązania DIY, które wykorzystują linki bezpośrednie i ESP/Arduino. Umożliwiają sterowanie grupowe z podłączonego do nich przycisku. Z aplikacji oczywiście możesz podzielić sterowanie na grupy jakie chcesz. Co do ilości SRW. Jeden SRW przypada na jedną roletę.
-
Witam,
Czy jest już może gotowe rozwiązanie dla sterowania centralnego?
Mam 9 rolet, każda ma swój lokalny włącznik ze sterownikiem SRW-01.
Jest tez jeden włącznik globalny, który w zamyśle sterować ma wszystkimi roletami jednocześnie.
Czy jest sterownik, który to ogarnie? W tym przypadku może byc tylko sterowanie z przycisku. Wifi nie jest tutaj wymagane, bo jak wiemy, możemy rolety grupować i sterować w apce.
Dziękuję za pomoc.
Jest tez jeden włącznik globalny, który w zamyśle sterować ma wszystkimi roletami jednocześnie.
Czy jest sterownik, który to ogarnie? W tym przypadku może byc tylko sterowanie z przycisku. Wifi nie jest tutaj wymagane, bo jak wiemy, możemy rolety grupować i sterować w apce.
Dziękuję za pomoc.
-
Rozwiązanie jest gotowe lecz oczekuje na podwyższenie wersji clouda.shoowtek wrote: Fri Apr 09, 2021 6:20 am Witam,
Dziękuję za pomoc.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Więc na tą chwilę separator wejść zamela lub jakikolwiek inny jeśli masz okablowanie (działać będzie offline) albo linki bezpośrednie (dowolny moduł z odpowiednim softem) i tylko online.miroph wrote: Fri Apr 09, 2021 6:51 amRozwiązanie jest gotowe lecz oczekuje na podwyższenie wersji clouda.shoowtek wrote: Fri Apr 09, 2021 6:20 am Witam,
Dziękuję za pomoc.
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
-
Tak, cale okablowanie jest już gotowe. O to wlasnie chodzi, żeby włącznik centralny działał tylko offline. Nie chcę nim sterować przez wifi, bo grupować rolety będę w apce.
Czyli dobrze rozumiem, że separator wejść na to pozwoli?
-
Tak, separator pozwoli Ci na centralne sterowanie podłączonymi fizycznie do niego modułami. Nie będzie to miało nic wspólnego z grupami, które utworzysz sobie w Cloud.shoowtek wrote: Fri Apr 09, 2021 7:18 amTak, cale okablowanie jest już gotowe. O to wlasnie chodzi, żeby włącznik centralny działał tylko offline. Nie chcę nim sterować przez wifi, bo grupować rolety będę w apce.
Czyli dobrze rozumiem, że separator wejść na to pozwoli?
-
OK, dzięki. A czy jest gdzieś dostępna dokumentacja lub jakiś manual, jak można to podłączyć? Muszę przyznać, że jestem laikiem w tym temacie.lukfud wrote: Fri Apr 09, 2021 7:28 am Tak, separator pozwoli Ci na centralne sterowanie podłączonymi fizycznie do niego modułami. Nie będzie to miało nic wspólnego z grupami, które utworzysz sobie w Cloud.
Czy zlecić to elektrykowi, który wykonał instalację?
-
Zleć elektrykowishoowtek wrote: Fri Apr 09, 2021 7:38 am OK, dzięki. A czy jest gdzieś dostępna dokumentacja lub jakiś manual, jak można to podłączyć? Muszę przyznać, że jestem laikiem w tym temacie.
Czy zlecić to elektrykowi, który wykonał instalację?