Arduino
-
Nowy11
Jakie są potrzebne biblioteki do arduino by wygrywać zrodła?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Do podstawowych rzeczy potrzeba tylko SuplaDevice (możesz pobrać tutaj https://github.com/SUPLA/supla-arduino/tree/develop).
Następnie część czujników wymaga dodatkowych bibliotek. Z reguły w przykładzie powinno być podane co trzeba zainstalować. W plikach nagłówkowych konkretnych czujników też są linki i nazwy dodatkowych bibliotek jeśli takie są wymagane.
Następnie część czujników wymaga dodatkowych bibliotek. Z reguły w przykładzie powinno być podane co trzeba zainstalować. W plikach nagłówkowych konkretnych czujników też są linki i nazwy dodatkowych bibliotek jeśli takie są wymagane.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Nowy11
Jestem jeszcze zielony w arduino pobrała biblioteki i wychodzi mi taki bład
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Nowy11
A może ktoś udostępnić swoje biblioteki które obsługuje ESP i suple? Nie wiem już które instalować
-
klew
Możliwe że próbujesz kompilować jakiś soft ze startej wersji biblioteki na nowej.
Zainstaluj SuplaDevice z linku który Ci podałem i kompiluj programy z przykładów do biblioteki. One działają wszystkie na ESP
Zainstaluj SuplaDevice z linku który Ci podałem i kompiluj programy z przykładów do biblioteki. One działają wszystkie na ESP
-
Nowy11
Czyli tego źródło nie da się już wgrać przez nowa bibliotekę
-
klew
Nie, trzeba by przerobić.Nowy11 wrote: Sat Jan 23, 2021 12:33 pm Czyli tego źródło nie da się już wgrać przez nowa bibliotekę
Możesz pobrać starą bibliotekę z brancha master i powinno się skompilować.
Natomiast jeśli program nie jest jakiś specyficzny, to przeróbka na nową bibliotekę powinna być prosta
-
Nowy11
A była by szansa jak na pw bym ci wysłał i bys dał rade zobaczyć i przerobić jak by nie był to problem, z komentarzami żebym na tym przykładzie inne rzeczy mógł przerabiać ( zaczynam dopiero arduino) był bym bardzo wdzięczny