Mam pytanie...
Czy to urządzenie po zaniku sieci wifi do czegoś się nadaje?
Pytam czy wtedy spełni swoje zadanie zaprogramowane w cloud ?
ZAMEL ROW-02M
-
Powinno działać normalnie, z tym że sterowanie będzie tylko z fizycznych przycisków
Kiedy będzie Supla Offline Party / SOP#2025 ?
-
Harmonogramy nie będą działać.
-
przyznam ze jestem w szoku...
To w takim razie do czego ta zabawka za kila set zł ma służyć ?
To w takim razie do czego ta zabawka za kila set zł ma służyć ?
-
Jeśli oczekujesz aby harmonogramy działały bez internetu możesz uruchomić serwer lokalnie. Jeśli szukasz wyłącznie wyłącznika czasowego bez dostępu ze smartfona/ z sieci Internet to znajdziesz wiele rozwiązań za kilkanaście zł. Pamiętaj, że urządzenie zawsze możesz zwrócić do sprzedawcy jeśli nie spełnia Twoich oczekiwań.
-
No ta odpowiedź dokładnie ocenia to coś...
Zamel produkuje coś podobnego ZCM-42... ale żeby do niczego się nie nadawało, to ktoś to coś zaprogramował tak żeby sterowało urządzeniem zgodnie z harmonogramem ale nie można było programować na odległość... Więc możliwości są, ale chyba ktoś specjalnie w tej firmie działa, żeby produkty były mało przydatne...
Bez urazy ale to takie moje odczucie
Zamel produkuje coś podobnego ZCM-42... ale żeby do niczego się nie nadawało, to ktoś to coś zaprogramował tak żeby sterowało urządzeniem zgodnie z harmonogramem ale nie można było programować na odległość... Więc możliwości są, ale chyba ktoś specjalnie w tej firmie działa, żeby produkty były mało przydatne...
Bez urazy ale to takie moje odczucie
-
ROW-02m działa w oparciu o nasze oprogramowanie tak więc jeśli nie działa tak jak wg. Ciebie powinno działać to nie jest to w żadnym wypadku wina zespołu Zamel-a. Gorąco zachęcam do zapoznania się z opisem produktu przed jego zakupem. Czy to dot. zakupu ROW-02, nowego piekarnika czy też samochodu. Zakres funkcjonalności jest oficjalnie dostępny. Zawsze można też zapytać jak dane urządzenie działa jeszcze przed jego zakupem.
-
Ja też jestem w szoku. Urządzenie sterujące 2 obwodami, zarówno fizycznymi włącznikami jak i aplikacją przez WiFi przy braku WiFi nie daje się zdalnie sterować! Tu chyba trzeba wezwać Policję!
No nie mogłem się powstrzymać.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2025
-
Myślę że tą odpowiedź ocenią forumowicze...
-
Aby harmonogramy prawidłowo i dobrze działały, sterownik musiałby mieć zegar czasu rzeczywistego. Aktualnie z urządzeń Supla zdaje się Heatpol Home+ działa z harmonogramem off-line.
Podaj przykłady, jakie sterowniki (Sonoff, itp.) posiadają możliwość sterowania zgodnie z ustawionym harmonogramem będąc off-line?
Podaj przykłady, jakie sterowniki (Sonoff, itp.) posiadają możliwość sterowania zgodnie z ustawionym harmonogramem będąc off-line?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl