Witam,
Orientuje się ktoś jak podłączyć suple do napędu LINEA ARM300. Instrukcja marnej jakości, ale tylko taka jest dostępna. Wydaje mi się, że trzeba wykorzystać styk "Do zewnętrznego przełącznika otwierania bramy" ?
Podłączenie do napędu LINEA ARM300
-
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
A1 do 12V (to złącze od fotokomórek)
A2 do GND (również złącze od fotokomórek)
11 do GND (złącze gdzie jest antena)
14 do "do zewnętrznego przełącznika otwierania bramy"
A1 i IN1 pod zewnętrzny kontaktron
A2 do GND (również złącze od fotokomórek)
11 do GND (złącze gdzie jest antena)
14 do "do zewnętrznego przełącznika otwierania bramy"
A1 i IN1 pod zewnętrzny kontaktron
-
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat aby nie zakładać nowego. Mój napęd to ARM300 i też instrukcja jest dla mnie niejasna. SBW-02 był w zestawie więc zakładam że jest kompatybilny. Powiedzcie proszę gdzie mam się wpiąć z sygnałem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Proszę:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Spróbuj tak jak na poniższym "malunku". Nie jestem pewien czy zasilanie SBW z wyjścia zasilania fotokomórek to dobry pomysł z uwagi na brak informacji o obciążalności. Tak więc jeśli nie chcesz podjąć ryzyka to możesz zamiast podpinać się pod foto możesz wpiąć się w zasilanie centrali.
IN1 i A1 pod zewnętrzny kontaktron.
W cloud przy kanale otwierania furtki zmień czas załączenia przekaźnika na 0,5 - 1 sek.
IN1 i A1 pod zewnętrzny kontaktron.
W cloud przy kanale otwierania furtki zmień czas załączenia przekaźnika na 0,5 - 1 sek.
-
Rzeczywiście możesz jak Robert napisał podpiąć IN1 pod jeden z zacisków lampy. Jeśli nie będzie właściwie pokazywać stanu bramy w aplikacji to wtedy zewnętrzny kontaktron.
-
Super. Rozumiem że jeśli podpinam narazie tylko bramę bez furtki to pominąć zaciski 21 i 24?
-
Tak, dokładnie. Drugi kanał możesz wtedy wyłączyć aby nie był widoczny w aplikacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
Jeszcze jedno - czy zostawić zworkę tam gdzi ma być styk 11 i 21?