Podłączenie do napędu LINEA ARM300

wiesiek5

Witam,

Orientuje się ktoś jak podłączyć suple do napędu LINEA ARM300. Instrukcja marnej jakości, ale tylko taka jest dostępna. Wydaje mi się, że trzeba wykorzystać styk "Do zewnętrznego przełącznika otwierania bramy" ?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

A1 do 12V (to złącze od fotokomórek)
A2 do GND (również złącze od fotokomórek)

11 do GND (złącze gdzie jest antena)
14 do "do zewnętrznego przełącznika otwierania bramy"

A1 i IN1 pod zewnętrzny kontaktron
Tipacz

Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat aby nie zakładać nowego. Mój napęd to ARM300 i też instrukcja jest dla mnie niejasna. SBW-02 był w zestawie więc zakładam że jest kompatybilny. Powiedzcie proszę gdzie mam się wpiąć z sygnałem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak

Proszę:
ARM300.jpg
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt

Spróbuj tak jak na poniższym "malunku". Nie jestem pewien czy zasilanie SBW z wyjścia zasilania fotokomórek to dobry pomysł z uwagi na brak informacji o obciążalności. Tak więc jeśli nie chcesz podjąć ryzyka to możesz zamiast podpinać się pod foto możesz wpiąć się w zasilanie centrali.
IN1 i A1 pod zewnętrzny kontaktron.
W cloud przy kanale otwierania furtki zmień czas załączenia przekaźnika na 0,5 - 1 sek.
pzygmunt

Rzeczywiście możesz jak Robert napisał podpiąć IN1 pod jeden z zacisków lampy. Jeśli nie będzie właściwie pokazywać stanu bramy w aplikacji to wtedy zewnętrzny kontaktron.
Tipacz

Super. Rozumiem że jeśli podpinam narazie tylko bramę bez furtki to pominąć zaciski 21 i 24?
Robert Błaszczak

Tak, dokładnie. Drugi kanał możesz wtedy wyłączyć aby nie był widoczny w aplikacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Tipacz

Jeszcze jedno - czy zostawić zworkę tam gdzi ma być styk 11 i 21?
djalex

Zostawic

Return to “ZAMEL SBW-02”