Rozłączenie wszystkiego
-
Karoolo
Witam. Prosze o pomoc. Mam router z orange funbox 3.0 wczoraj by móc podłączyć pod wifi odkurzacz musiałem rozbić siec wifi na 2,4 GHz oraz 5,0. W ustawieniach sieci 5.0 nic nie ruszałem. Po tej akcji rozłączyło mi wszystkie urządzenia. Czy row-01 sbw01 oraz srw01 pracują na 2,4 GHz i przez manualny podział wszystko się rozjechało? I muszę teraz wszystkie urządzenia na nowo połączyć. Dodam tylko ze rolety same nie wykazują dIalania. Natomiast oswietlenie schodow odpaliło się zgodnie z harmonogramem.
-
flowerek
wszystkie te urządzenia pracują w paśmie 2.4.
więc przywróć nazwę SSID i hasło dla pasma 2.4 do takiego jak miałeś wczesniej a urzadzenia powinny sie połączyć do sieci wifi
nie znam funboxa, nie wiem ile SSID można na nim uruchomić jednocześnie - ale zawsze zalecam osobny SSID w paśmie 2.4 dedykowany dla urzadzeń IoT.
Warto również przydzielić osobne nazwy SSID dla pasma 2.4 i 5 GHz. Spotkałem sie z problemami z połączeniem do wifi gdy sieci SSID 2.4 i 5 nazywały sie tak samo.
więc przywróć nazwę SSID i hasło dla pasma 2.4 do takiego jak miałeś wczesniej a urzadzenia powinny sie połączyć do sieci wifi
nie znam funboxa, nie wiem ile SSID można na nim uruchomić jednocześnie - ale zawsze zalecam osobny SSID w paśmie 2.4 dedykowany dla urzadzeń IoT.
Warto również przydzielić osobne nazwy SSID dla pasma 2.4 i 5 GHz. Spotkałem sie z problemami z połączeniem do wifi gdy sieci SSID 2.4 i 5 nazywały sie tak samo.
11xSRW-01, 1x Sonoff mini, 3xSonoff SV, 5xSonoff S26, 4xSonoff Basic, 1xGosund Sp-111, 1xSonoff Touch, 1xH801, czujnik poczty DIY, 1x Loratap, 1x MiniTiger , 1 x zawór wody BQ05 DIY, 2xSBW-02, Auraton: MC, HC, Flood Valve, Flood Sensor (test trwa)