Od 00:42 niedostępne są serwery svr11, svr6 i svr2 w związku z pożarem OVH.
http://travaux.ovh.net/?do=details&id=49471&
http://travaux.ovh.net/?do=details&id=49473&
https://twitter.com/olesovhcom
Obserwujemy sytuację. Jeśli awaria będzie się przedłużać przeniesiemy zasoby na inne VPS-y.
Póki co zmieniliśmy ustawienia domen alexa.supla.org, googlehome.supla.org i cloud.supla.org, które między innymi wskazywały na svr11.supla.org
[Aktualizacja]
Trwa pożar w OVH. Odtwarzamy backup na nowych serwerach....
svr11, svr6 i svr2 niedostępne w związku z pożarem w OVH
-
mareks6
Ouuu, właśnie mi żona pisała że połowa włączników światła nie działa w domu. Praktycznie wszystkie Touch'e. Najwyraźniej oprogramowanie jakim dysponowałem na nie nie działa bez połączenia z serwerem i nawet lokalnie nie działają...
Oby awaria szybko została opanowana
-
Lukil
Niedługo do tego dojdzie, że bez serwera wody po sobie nie spuściszmareks6 wrote: Wed Mar 10, 2021 4:37 am Ouuu, właśnie mi żona pisała że połowa włączników światła nie działa w domu. Praktycznie wszystkie Touch'e. Najwyraźniej oprogramowanie jakim dysponowałem na nie nie działa bez połączenia z serwerem i nawet lokalnie nie działają...
-
Patryk
Wystarczy mieć soft skompilowany w IOT SDK lub "nowe" kompilacje w Arduino IDE ( np GUI-Generic ) i problem "lokalnie" w niczym nie przeszkadzający.Lukil wrote: Wed Mar 10, 2021 4:44 amNiedługo do tego dojdzie, że bez serwera wody po sobie nie spuściszmareks6 wrote: Wed Mar 10, 2021 4:37 am Ouuu, właśnie mi żona pisała że połowa włączników światła nie działa w domu. Praktycznie wszystkie Touch'e. Najwyraźniej oprogramowanie jakim dysponowałem na nie nie działa bez połączenia z serwerem i nawet lokalnie nie działają...
Oby awaria szybko została opanowanaa papier się nie rozwinie.
![]()
Już kiedyś o tym pisałem:
viewtopic.php?p=80289#p80289
-
mareks6
Jak wspomniałem, przełączniki jakie nie działają to te Touch i jeśli się nie mylę to same te które nie potrzebują przewodu N. Soft wgrywałem jak temat tych włączników był świeży i nie było dostępnych wiele wersji do wgrania, a wgrywałem te które najlepiej się sprawdzały w praktyce (bo z niektórymi były różne problemy). Być może teraz jest już coś lepszego dostępne, czas więc poszukać działającej aktualizacjiPatryk wrote: Wed Mar 10, 2021 5:02 amWystarczy mieć soft skompilowany w IOT SDK lub "nowe" kompilacje w Arduino IDE ( np GUI-Generic ) i problem "lokalnie" w niczym nie przeszkadzający.Lukil wrote: Wed Mar 10, 2021 4:44 amNiedługo do tego dojdzie, że bez serwera wody po sobie nie spuściszmareks6 wrote: Wed Mar 10, 2021 4:37 am Ouuu, właśnie mi żona pisała że połowa włączników światła nie działa w domu. Praktycznie wszystkie Touch'e. Najwyraźniej oprogramowanie jakim dysponowałem na nie nie działa bez połączenia z serwerem i nawet lokalnie nie działają...
Oby awaria szybko została opanowanaa papier się nie rozwinie.
![]()
Już kiedyś o tym pisałem:
viewtopic.php?p=80289#p80289
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Ale co się dzieje złego z SBW-02 w przypadku braku połączenia z Cloud? Nie masz pilota lub fizycznego przycisku otwarcia bramy?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Kucharek74
Powodzenia w pracach po nie przespanej nocy