Dlaczego nie mogę otworzyć bramy z Google Home

User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Aplikacja Google Home pozwala otwierać bramę garażową lub wjazdową tylko za pomocą komend głosowych. Google Home nie widzi furtek. Aby sterowanie głosowe działało poprawnie kanał sterujący bramą musi być powiązany z prawidłowo działającym czujnikiem otwarcia.
User avatar
uchnast.michal
Posts: 1089
Joined: Tue Jun 04, 2019 11:37 am

Post

Ważne by mówić "otwórz brama garażowa" a nie "otwórz bramę garażową". Asystent nie zna odmiany przez przypadki :)
e-talking............
Byłem tam - Supla Offline Party 2023
User avatar
lukfud
Posts: 2110
Joined: Thu Nov 23, 2017 11:33 pm
Location: Warszawa

Post

uchnast.michal wrote: Thu Mar 18, 2021 1:34 pm Ważne by mówić "otwórz brama garażowa" a nie "otwórz bramę garażową". Asystent nie zna odmiany przez przypadki :)
chyba, że podpiszesz kanał "bramę garażową" to zatrybi :)
https://www.facebook.com/groups/supladiy/
User avatar
klew
Posts: 8638
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

lukfud wrote: Thu Mar 18, 2021 1:51 pm
uchnast.michal wrote: Thu Mar 18, 2021 1:34 pm Ważne by mówić "otwórz brama garażowa" a nie "otwórz bramę garażową". Asystent nie zna odmiany przez przypadki :)
chyba, że podpiszesz kanał "bramę garażową" to zatrybi :)
A GH odpowie:
"bramę garażową - otwieram" ;)
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
User avatar
Duch__
Posts: 1791
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Otwórz Garaż, Otwórz Wjazd i po problemie.
Image
Sk_uter
Posts: 483
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Post

Wiecie może czy Google planuje dodać wsparcie dla otwarcia drzwi? Czy może już to działa, a potrzeby jest kontrakton?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Google wspiera otwieranie i zamykanie drzwi
https://developers.google.com/assistant ... uides/door


Supla nie wspiera zamykania i chyba nasi użytkownicy też "nie wspierają" zamykania.
W związku z powyższym nie dotykamy tej integracji.
Sk_uter
Posts: 483
Joined: Tue Mar 13, 2018 1:52 pm

Post

Więc nie ma co liczyć na taką opcję? Bo używam modułu od nice lub zamela, bramowy sterownik tylko ustawiony na drzwi, w moich wystarczy impuls do otwarcia, a zamykają już się same.
User avatar
pzygmunt
Posts: 18486
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Na chwilę obecną to nie przejdzie przez weryfikację Google.
User avatar
klew
Posts: 8638
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Mnie dziwi, że większość tych integracji (HA, GH) ma problem ze sterowaniem impulsem, albo chociaż z dodaniem urządzenia, które ma wyłącznie opcję "open".
Czy tylko w Polsce stosuje się elektrozaczepy? ;)

Ale w zamian, GH wspiera "Yogurt Maker", albo "Pet Feeder"...
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:

Return to “FAQ / Jak to zrobić”