Witam
Od pewnego czasu szukam kodu do BME 280 I BH1750 na wemos ale nie mogę znaleźć działającego. Moze ktoś podrzuci
sprawdzony.
Z góry dziękuję.
BME280 + BH1750
-
dobo
To już lepiej dodać MAX44009 ponieważ ma większy zakres pomiarowy. Tak jak napisał @krycha88 brakuje odpowiedniego kanału pomiarowego (uniwersalnego)
Wszystko uzależnione jest od @pzygmunt.
-
QLQ
Czujniki BH i Max na kanale termometru w apce wskazują normalnie ale w Cloud po przekroczeniu wartości 1000 pokazuje -275. Wykresy poza 1000 są też poucinane. Na razie dopóki nie ma kanału uniwersalnego jakoś trzeba sobie radzić.
Ten Max jest ok ale jest troszkę dziwny - zachowuje się dziwnie po dotknięciu - wychodzi poza zakres - tak na 3 szt mam. Ale za to mierzą do 188000lux .
Przedwczoraj zrobiłem soft na WeMos z GUI - LUX właśnie na MAX44009, BME280 , Wiatr i Opady. Po powrocie z pracy ok 16 wrzucę jak chcecie to sobie potestujecie bo ja nie miałem jeszcze okazji- sprawdziłem tylko "na stole" symulując czujnik wiatru i deszczu z podłączonym BME280 i MAX44009. W gui brak jeszcze korekty ciśnienia od n.p.m i średnicy anemometru - braki w czasie. A i to jest jeszcze na stgarej SuplaDev więc nie ma "i".
obecnie w Koszalnie świeci słońce BH byłby na skraju zakresu a MAX daje radę:
Ten Max jest ok ale jest troszkę dziwny - zachowuje się dziwnie po dotknięciu - wychodzi poza zakres - tak na 3 szt mam. Ale za to mierzą do 188000lux .
Przedwczoraj zrobiłem soft na WeMos z GUI - LUX właśnie na MAX44009, BME280 , Wiatr i Opady. Po powrocie z pracy ok 16 wrzucę jak chcecie to sobie potestujecie bo ja nie miałem jeszcze okazji- sprawdziłem tylko "na stole" symulując czujnik wiatru i deszczu z podłączonym BME280 i MAX44009. W gui brak jeszcze korekty ciśnienia od n.p.m i średnicy anemometru - braki w czasie. A i to jest jeszcze na stgarej SuplaDev więc nie ma "i".
obecnie w Koszalnie świeci słońce BH byłby na skraju zakresu a MAX daje radę:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
dobo
Czekam właśnie na swojego MAX44009 chcę wykonać mini stacje własnie na MAX44009 + BME280 i dodatkowo na tym samym ESP chce zrobić pomiar szamba, a całość zasilić z aku 18650 doładowywanym panelem FV.
Muszę jeszcze wydrukować osłonę radiacyjną tylko czekam na białą żywicę.
Muszę jeszcze wydrukować osłonę radiacyjną tylko czekam na białą żywicę.