Po instalacji w dockerze, pierwsze kroki

jacekl

Witam,

Zainstalowałem Suplę na wirtualce, w dockerze pod Ubuntu, żeby się z nią zaznajomić.
Jeszcze nie wiem o niej dosłownie nic.
Na start mam pytanie o co chodzi z wyświetlanym komunikatem:

Image

Czemu jest jakaś data i jakie są konsekwencję jej przekroczenia?

Googlowałem za tym pytaniem, ale poza materiałami marketingowymi nie widzę jakiejś technicznej dokumentacji, znalazłem tylko to forum, więc pytam.

pzdr
Jacek
jaku2k
Has thanked: 1 time

Witam,
ten przycisk umożliwia włączenie/wyłączenie rejestracji urządzeń do Clouda.
Gdy jest w takim stanie, jaki przesłałeś na zdjęciu, to jest możliwość zarejestrowania urządzenia do Twojej Supli (oczywiście do rejestracji urządzeń potrzebne są specjalne dane - mail konta i adres serwera Supli). Ta data informuje, że do 05/05/2021 rejestracja urządzeń będzie włączona, a potem - wyłączy się automatycznie. Oczywiście możesz to zrobić manualnie, klikając przycisk (wtedy rejestracja urządzeń zostanie wyłączona). Poniżej zdjęcie przycisku (w polskiej wersji) z wyłączoną i włączoną rejestracją.
przycisk_rejestracji.png
PS. Możesz też założyć konto na serwerze udostępnionym przez Suplę: https://cloud.supla.org/register
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Jakub
jacekl

A dlaczego rejestrację trzeba włączać/wyłączać? Nie może być włączona cały czas? I czy po 5 maja będę mógł ją znowu włączyć?
Co stoi za tym patentem? Czemu on służy?
jaku2k
Has thanked: 1 time

Nie wiem dlaczego tak jest. Rejestrację możesz włączyć i wyłączyć w każdym momencie.
Pozdrawiam
Jakub
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Jest to zabezpieczenie przed rejestracją urządzeń na twoim koncie przez osoby niepowołane, co mogło by mieć miejsce gdy rejestracją urządzeń była włączona na stałe.

Return to “Pomoc”