Yunshan + przekaznik

Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

Witam pytanie mam, dołożyłem do yunshana przekaźnik i otwieram nim furtkę problem jest taki że jak Podlacze zasilanie do modułu lub zresetuje się to przekaźnik zadziała i otwiera mi elektrozaczep co muszę pozmieniać w ustawieniach aby tak nie było
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

To co zamieściłeś na zdjęciu to nie Yunshan - ten układ ma wbudowany przekaźnik.

Pokaż pełen schemat podłączenia i sprawdź czy przekaźnik jest sterowany stanem niskim, czy wysokim. Do jakiego GPIO go podłączasz?
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu
User avatar
klew
Posts: 8774
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm
Location: Wrocław

Post

Juszczaczek1 wrote: Tue May 04, 2021 3:50 am To co zamieściłem na zdjęciu podpiąłem pod ESP w yunshanie pod gpio13 i mam ustawione jak na zdjęciu
Spróbuj zmienić "sterowanie stanem". Zgaduję, że "normalne" oznacza "sterowanie stanem wysokim", a większość przekaźników jest sterowana stanem niskim.
Widzimy się na Supla Offline Party vol. 2 :!:
Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

Ok sprawdzę jak będę miał chwilę
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

co to za wersja tego GUI-Generic? Już dawno zmieniłem nazwy na sterowanie LOW i HIGH. A druga sprawa skąd masz GPIO13 w tym Yunshan?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP
krycha88
Posts: 5243
Joined: Fri Nov 16, 2018 7:25 am

Post

Juszczaczek1 wrote: Tue May 04, 2021 9:44 am Wersja 1.2.3
A gpio13 wlutowalem się bezpośrednio do ESP
to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)
https://gui-generic-builder.supla.io/
Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

Sam nie wiem czemu , to moja pierwsza płytka byla i chyba chciałem poeksperymentować ;)
Juszczaczek1
Posts: 266
Joined: Sun Nov 08, 2020 3:41 pm

Post

to jakaś stara wersja. Wygeneruj sobie nową.
A co do GPIO to czemu nie wykorzystasz dostępnych pinów? np. GPIO5 lub ewentualnie GPIO1 :)
[/quote]

To można do tego yunshana dodać drugi przekaźnik i ds18b20 bez wlutowania się w ESP? Tak żeby jeszcze kontrakton do bramy działał bo ogólnie przekaznik yunshana otwiera mi brame

Return to “Yunshan wi-fi relay module”