Komercyjnie nie pomogę, ale
Z tego co napisałeś, to Zamel ma gotowe układy do oświetlenia, ściemniania, liczniki elektryczne, rolety, bramy.
Nie wiem co to "sterowanie odbiorami"

. Odbiory to się w Nadzorze Budowlanym załatwia - Supla tu nie pomoże
Stacji pogodowej "gotowca" aktualnie nie ma. Termostaty są w planach, ale nie kojarzę czy takie w wersji "głowica termostatyczna na grzejnik" są planowane.
Ale po kolei:
Jeśli elektryka jest przed Tobą, to zastanów się jak to chcesz wszystko połączyć. Ja u siebie ciągnąłem wszystkie kable do rozdzielni (każdy punkt świetlny, każda roleta, każdy przycisk) - wszystko osobnymi przewodami. Jedynie gniazdka robiłem bardziej tradycyjnie - po kilka gniazdek na jednym obwodzie.
Dzięki temu mogę sterowniki do światła i rolet zamontować w rozdzielni. Zamel ma fajne moduly do tego SRW-02m (do 2x roleta), ROW-04m (każdy do 4x światło).
Niestety ściemniacz DIW-01 jest tylko w wersji dopuszkowej, ale w ludzie różne uchwyty kombinują przy układach dopuszkowych, tak aby dało się je montować na szynę.
Alternatywnie możesz zrobić bardziej tradycyjną instalację, gdzie prowadzisz zasilanie do każdego włącznika i z niego idą przewody do punktu oświetleniowego. W takiej sytuacji wszystkie sterowniki montujesz w wersjach dopuszkowych pod przyciskiem. Ważne aby do przycisków był dociągnięty zarówno przewód L jak i N.
Kupując napędy do rolet - kupuj zawsze te najprostsze - sterowane przez podanie fazy L na przewód góra lub dół. Unikaj rolet z wbudowanymi sterownikami (np. radiowymi). Przy roletach/markizach dachowych wybór jest mniejszy, ale praktycznie zawsze też da się kupić rolety z silnikiem na 230 V bez sterownika. Ja mam takie markizy od Fakro. Z drugiej strony Fakro będzie miało bramkę do z-wave do podłączenia z Suplą, więc w zasadzie jak dokupisz bramkę, to można to łatwo zintegrować.
Wybierając napęd do bramy garażowej/wjazdowej - zorientuj się czy napęd wystawia w prosty sposób sygnał o stanie bramu (czy jest otwarta czy zamknięta). Są napędy, które bezpośrednio podłączysz do modułów SBW-01 (lub 02), niektóre wymagają dodatkowych przekaźników, a w innych przypadkach trzeba dokładać osobny kontaktron, bo napęd nie wyprowadza sensownie takiej sygnalizacji (polecam działy SBW-01 i SBW-02 w "Sprzęt->Gotowy sprzęt").
Licznik energii - tutaj rządzi MEW-01. Ale czasem są inne możliwości. Np. Tauron we Wrocławi wystawia swój licznik po protokole mBUS w ramach projektu AMIplus (na forum ostatnio jest tamat jak integrować liczniki wody po mBUS - ja przymierzam się do analogicznej integracji, tylko z licznikiem Taurona). Następnie ważne jest czy chcesz mieć podliczniki i opomiarować jakieś inne układy (np. bojler, pompa ciepła)
Można też opomiarować sobie licznik wody. Albo przez wyjścia impulsowe i podłączenie LIW-01, albo po protokole mBUS (ale nie zawsze to jest możliwe).
Przy wodzie warto też wspomnieć o Chytrym Ventilu Peveko

(
https://www.chytryventil.cz/ lub
https://www.smartvalve.pl/) - jest to zawór wody sterowany z Supli z możliwością podłączenia czujek zalania.
Stacja pogodowa to świetny projekt hobbystyczny

więc nie ma komercyjnych produtków, ale na forum jest fajny projekt (
viewtopic.php?f=24&t=5131)