ESP01 + RELAY 1.0V Problem

placekw

Witam nie znalazłem nigdzie mojego problemu , który pojawia się notorycznie.

Posiadam ESP 01S + Relay 1.0v wsad firmware : GUI-Generic.v3.1.19.m1M64.bin Generowany ze strony.

Pomyślnie dodany do Supla Cloud i wszystko działa : sterowanie , harmonogramy, itp.

Problem zaczyna się kiedy supla jest podłączona do routera i router się resetuje. Moim zdaniem brakuje procedury auto reconnect kiedy jest brak połączenia.

po ponownym uruchomieniu routera supla się nie połączy do znanej jej sieci, dopiero kiedy się zresetuje suple.

Prawidłowo działa zawsze kiedy kolejność włączania urządzeń jest : 1 Router > Widoczna sieć< > włączenie Supla > Połączono do Supla cloud. Jak się znowu router zresetuje połączenie znika i trzeba kolejny raz resetować suple.
Patryk

Dzieje się tak, gdyż ( tak podejrzewam ) nie wybrałeś ( ustawiłeś ) PRZYCISK-u w konfiguracji.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Patryk on Fri Aug 13, 2021 8:32 pm, edited 1 time in total.
placekw

Jest Taka szansa bo tego nie konfigurowałem. Jaka jest zalecana konfiguracja dla takiego układu ?
Patryk

Tak na szybko ( piszę z głowy ).
Spróbuj ustawić - gpio3.
placekw

Dziękuję JESTEŚ Wielki :) :D :D

jeszcze tylko mi odpowiedz na pytanie czy jak już mam ustawione to wszystko to SSID Supli też będzie ukryte ?
Patryk

Tak
placekw

Przyjacielu rozwiązałeś mój problem. Dziękuję :)
Image

Return to “GUI Generic”