Ikonka okna dachowego

User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Zauważyłem u siebie taki problem, że nie zmienia się ikonka okna dachowego zgodnie ze stanem sygnalizowanym przez kontaktron. W aplikacji ikonka niezależnie od stanu pokazuje otwarte okno dachowe.
Sprawdziłem i jeśli zmienię rodzaj czujnika na okno, ikonka się zmienia wraz ze stanem, podobnie jeśli wybiorę jako rodzaj drzwi.
Apka wersja 2.3.75, cloud v2.3.33, lokalnie.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Jaka funkcja kanału ?
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

pzygmunt wrote: Sun Aug 29, 2021 8:52 pm Jaka funkcja kanału ?
Czujnik otwarcia okna dachowego.
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Hmmm. Sprawdzę
desaint
Posts: 108
Joined: Mon May 27, 2019 9:46 am

Post

czesc,
czy cos udalo sie ustalic? bo wlasnie mam podobna przypadlosc. myslalem ze to hardware i chwile sie meczylem z tym, ale ostatecznie zmienilem funkcje kanalu na okno i ikona sie zmienia. przy oknie dachowym brak zmian.
btw, w jakim celu jest czujnik otwarcia rolety?
User avatar
pzygmunt
Posts: 18608
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków

Post

Nie miałem kiedy się temu przyjrzeć. Czujnik otwarcia rolety zwykle nie jest wykorzystywany. Jeśli sterownik pokazuje, że % otwarcia wynosi 100, a czujnik, że roleta nie jest domknięta to pokaże się ikona otwartej rolety.
User avatar
Goral64
Posts: 3152
Joined: Fri Dec 27, 2019 6:22 pm
Location: Żerniki Wrocławskie

Post

Ups, prawie 2 lata ;)
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2 :D

Image
MarekMatyjak
Posts: 19
Joined: Mon May 08, 2023 11:27 am

Post

mam ten sam problem :)
User avatar
Duch__
Posts: 1796
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Ja tak samo ;)
Image
Adamo28
Posts: 159
Joined: Sun Nov 08, 2020 2:54 pm

Post

Hej, ja mam powiązany przełącznik otwarcia furtki z czujnikiem otwarcia furtki i też nie sygnalizuje otwarcia, w zasadzie na co bym nie zamienił tego czujnika otwarcia furtki to nie działa mi sygnalizacja(czy okno czy brama etc) Zostawiam margines że może jest to kwestia sprzętowa ale akcje ustawione na tym samym pinie się wykonują więc powinno być w porządku. Dodatkowo pokazuje mi dziwny czas pracy, to chyba jakiś rekord nie :lol:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Android”