GOSUND SP111 Piszczy

User avatar
Duch__
Posts: 1792
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Witam.

Spotkał się już ktoś z sytuacją że słychać jak GOSUND SP111 delikatnie piszczy i nie startuje po włożeniu do gniazdka?

Patrzałem na płytki i nie wyglądają na uszkodzone, przelutowałem kilka podejrzanych pól ale dalej to samo.
Image
Patryk
Posts: 2711
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Mam kilkanaście tych gniazdek.
Z taką sytuacją jak u Ciebie się nie spotkałem.
Gniazdka bardzo delikatnie piszczą tylko przy włączonym przekaźniku ( trzeba ucho przyłożyć do samego gniazdka ).
Z ciekawości, miałeś już w tym gniazdku wgrany jakiś soft ?
Jeżeli tak to jaki i jaką wersję.
Były bardzo sporadyczne przypadki, że dane konfiguracyjne "znikały".
User avatar
Duch__
Posts: 1792
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Post

Powiem tak, zakupione miesiąc temu i wgrany był tam GUI GENERIC 3.1.11 wygenerowany przez ówczesnego Buildera.
Image
Patryk
Posts: 2711
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm
Location: Rybnik

Post

Duch__ wrote: Fri Sep 10, 2021 7:00 pm ... i nie startuje po włożeniu do gniazdka?
Może to też ten bardzo rzadki przypadek:
viewtopic.php?p=103084#p103084
Problem został rozwiązany w v3.1.24
Spróbuj wgrać nowszą wersje.
aandrew
Posts: 1
Joined: Mon Jun 20, 2022 8:29 am

Post

@Duch udało Ci się naprawić Twój problem? mam chyba dokładnie ten sam objaw.
gniazdko działało bez problemu, po podłączeniu pod dość długi przedłużacz ale pod małe obciążenie po stosunkowo krótkim czasie, (max 15 min) gniazdko zaczęło piszczeć (coś podobnego do świerszcza) i przestało dawać napięcie. generalnie przestało działać.
Budek
Posts: 172
Joined: Sun Apr 08, 2018 2:53 pm

Post

Cześć,

Mam podobny problem, ktoś dokonał jakieś analizy / naprawy ?
Układ przetwornicy oznaczony "ASZBWA", ale internet milczy ...

Wymiana L2.... ? Nie znam wartości.. brak karty katalogowej...

Może ktoś coś ?
pablo5
Posts: 34
Joined: Sun Sep 20, 2020 8:56 pm

Post

Moje gniazdko gosund również ma problem z piszczeniem. Udało się komuś znaleźć jakąś przyczynę?
kurus
Posts: 1079
Joined: Wed Jan 15, 2020 8:17 pm

Post

Chyba każdy tak ma, że, po jakimś czasie piszczy..
matrix0606
Posts: 333
Joined: Tue Nov 08, 2022 9:05 pm

Post

kurus wrote: Sat Jun 03, 2023 6:11 pm Chyba każdy tak ma, że, po jakimś czasie piszczy..
Używam 2 sztuk już jakiś czas i jeszcze żadne mi nie piszczy. Zobaczymy co będzie później.
Vivo V21 5G 8G RAM + 4G SWAP
Funtouch OS 12 Global
MOBO - MSI B350 Tomahawk
GPU - GTX1060 6G
CPU - Ryzen5 1400 3,2G
PSU - SPC Vero L2 500W 80 Plus Bronze
RAM - HyperX 2x8GB 3200MHz CL16 Predator RGB
User avatar
YoMan
Posts: 2338
Joined: Thu Apr 30, 2020 5:18 pm
Location: Częstochowa

Post

Z innej beczki .. jeden z moich nagle zaczął się wieszać. Działa 1-2 dni i potem zwis, nie reaguje na przycisk, jest offline. Wyjecie z gniazda i ponowne włączenie i znowu ok przez 1-2 dni.
Ktoś tak miał? Czy śmietnik?
YoMan
________________________________________
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023 ;)

Return to “Sprzęt”