2x Mew-01 i fotowoltaika

eject

Witam, szukam jakiegos rozwiazania zeby na jednym wykresie zobaczyc aktualna produkcje i zużycie a nie tylko nadwyżkę lub pobór. Może wystarczy jeden Mew-01 i zwykly licznik?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Z falownika możesz pobrać dane ? Najszybciej w HA to
zrobisz na dzień dzisiejszy.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
eject

Nie mam opcji pobrac danych z falownikow, oba są na jednym zasilaniu, dlatego myslalem o zwyklym podlicznikiu 3f lub drugim mew
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możesz podłączyć MEW-a lub licznik impulsów ale aby nanieść wykresy na siebie będziesz musiał użyć jakiegoś dodatkowego rozwiązania.
Być może HA ma coś takiego.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

eject wrote: Sun Sep 26, 2021 3:44 pm Nie mam opcji pobrac danych z falownikow, oba są na jednym zasilaniu, dlatego myslalem o zwyklym podlicznikiu 3f lub drugim mew
Nie do końca rozumiem. Praktycznie większość falowników udostępnia możliwość odczytu produkcji energii. To że są na jednym zasilaniu nie ma znaczenia.
Jakiej firmy masz falowniki?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
eject

klew wrote: Sun Sep 26, 2021 7:54 pm

Nie do końca rozumiem.
Falowniki mam 2 roznych firm w dodatku uzywane, wczesniej ktos juz je zarejestrował i nie mozna drugiego konta zalozyc na dany nr seryjny do aplikacji z podgladem. Dlatego pomyslalem o 2 licznikach jeden przy zasilaniu domu i 1 przy zasilaniu falownikow. Jeden Zever i jeden solax

Return to “ZAMEL MEW-01”