Witam, mam podpięty do rolety SRW-01, sterowany za pomocą WiFi.
Pomimo odpowiednio zmierzonych czasów tj.
Czas Otwarcia - 20 sek
Czas zamknięcia - 16 sek
Zamykanie rolety na początku przy 16 sek odbywało się poprawnie tj. do pełnego zaciemnienia lecz po kilku cyklach, zamknięcie rolety odbywa się w okolicach 93-98% i są co chwile są wahania.
Z czego to wynika?
Druga kwestia jak to np wygląda w zimie gdzie np. silnik i roleta może działać i zamykać i otwierać się ciut wolniej czy wtedy trzeba korygować cały czas nastawy czasowe zamykania/otwierania?
SRW-01 kalibracja rolety - problem
-
kajzerdynia
Oprogramowanie 2.8.31
Krańcówek brak
Czy jest możliwe, że pełne otwarcie/zamknięcie z poziomu aplikacji iOS ma delikatną różnice względem otwierania/zamykania z poziomu strony internetowej/harmonogramu?
Krańcówek brak
Czy jest możliwe, że pełne otwarcie/zamknięcie z poziomu aplikacji iOS ma delikatną różnice względem otwierania/zamykania z poziomu strony internetowej/harmonogramu?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
-
kajzerdynia
Zaaktualizowałem, mam teraz opcje kalibracja na stronie supla, jak ja klikne to moduł robi cyknięcie potem pojawia sie komunikat ze udalo sie przeprowadzic kalibracje co to daje?
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dzięki tej opcji można ręcznie wywołać na nowo procedurę kalibracji.kajzerdynia wrote: Sat Oct 02, 2021 9:44 pm Zaaktualizowałem, mam teraz opcje kalibracja na stronie supla, jak ja klikne to moduł robi cyknięcie potem pojawia sie komunikat ze udalo sie przeprowadzic kalibracje co to daje?
Zależnie od pozycji - roleta pojedzie albo całkiem na dół, albo całkiem do góry przez czas ustalony w Cloud (z lekkim marginesem).
Kalibracja służy synchronizacji rzeczywistej pozycji rolety ze stanem w aplikacji.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
myxhir
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 9 times
Mam to samo na SRW-01 że pomimo zmierzenia czasu zamknięcia otwarcia tak że np roleta dojeżdża słyszę jak silnik działa na przeciążeniu (krańcówki automatyczne czyli zatrzymanie silnika na przeciążeniu) i odcina i po krótkiej chwili SRW odłącza przekaźnik i tak samo do góry. Rolety działają ok przez ileś cykli potem jak autor postu pisał wszystko się rozjeżdża i musze zjechać do dołu ręcznie trzymając przycisk w aplikacji aż odłączy roletę i jak wrócę do góry to jest ok na ileś cykli. Latem jeż jest inaczej jak rolety się nagrzeją, wówczas silniki mają ciężej. To samo jak zjadę roletą z maks położenia czyli z 100% -> 3% to mam inny rezultat niż jak z 0 -> 3%. Zakładam że problemem jest precyzyjne skalibrowanie rolety i różna prędkość liniowa w zależności od nawoju rolety w kasecie.
Czy soft 2.8.36 daje możliwość kablibracji zwykłych SRW-01 z silnikami wyłączanymi przeciążeniem czy raczej mowa tutaj o mSRW-01?
Posiadam te rolety:
https://systemy.kasiarolety.pl/pl/p/Sil ... rMQAvD_BwE
Czy soft 2.8.36 daje możliwość kablibracji zwykłych SRW-01 z silnikami wyłączanymi przeciążeniem czy raczej mowa tutaj o mSRW-01?
Posiadam te rolety:
https://systemy.kasiarolety.pl/pl/p/Sil ... rMQAvD_BwE
Spełniony Automatyk / Mąż / Świeżo Upieczony Ojciec
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Auto - kalibracja wymaga innej elektroniki.
Tak czy siak zaktualizuj do najnowszej wersji i obserwuj czy opisany efekt nadal występuje.
Upewnij się też czy prawidłowo zmierzyłeś czas. Powinien być liczony do rozłączenia silnika.
Tak czy siak zaktualizuj do najnowszej wersji i obserwuj czy opisany efekt nadal występuje.
Upewnij się też czy prawidłowo zmierzyłeś czas. Powinien być liczony do rozłączenia silnika.
SUPLA.... Nareszcie w domu.