SBW-01 do Bramy ROGER H70

Mswitek

Dzień Dobry,

Proszę o pomoc jak podłączyć sterownik SBW-01 do napędu bramowego ROGER z centralą H70 wraz z czujnikiem otwarcia / zamknięcia.
Poniżej załączam schemat centrali H70
Roger Centrala H70.JPG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli czujnik otwarcia nie będzie Ci działał to będzie trzeba zastosować dodatkowy przekaźnik lub wymienić SBW-01 i SBW-02 lub zastosować osobny kontaktron.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Mswitek

Dziękuje za pomoc. Jeszcze nie kupiłem przekaźnika wi-fi, więc mogę kupić SBW-02.
Jak wówczas będzie wyglądało podłączenie ?
Roger Centrala H70 ZBW 02.JPG
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Proszę.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Mswitek

Serdecznie dziękuję !
Bartosz.S

Cześć,
Używam SBW-02 do otwierania bramy wjazdowej oraz furtki. Wszystko działa bez zarzutu. Chciałem jednak aby kontaktron w furtce działał dodatkowo jako fotokomórka. Tak aby w przypadku otwarcia furtki nie można było rozpocząć otwierania bramy.
Podłączyłem dodatkowy kabel od wejścia fotokomórki (FT02) wg poniższego schematu. Pozostałem połączenia ze schematu usunąłem ponieważ jak wspomniałem działają bez zarzutu.
Niestety po takim podłączeniu mam informację, że furtka jest cały czas zamknięta, a kontaktron nie działa jak fotokomórka.
Czy jest możliwe podłączenie tego?
Jeśli tak to można prosić o podpowiedź.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Spróbuj dodać diodę prostowniczą. Jak to nic nie da to będziesz musiał wstawić przekaźnik za kontaktronem.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL SBW-01”