Problem z instalacją srw 01

Sterownik rolet
Raqn

Witam. Zakupilem 5 szt sterowników srw 01 do rolet. Czterech instalacja przebiegla bezproblemowo natomiast mam problem z piątym. Podczas instalacji wyskakuje błąd SSID not found. Znalazlem na forum podpowiedzi iż jest to problem z nazwą sieci której moduł nie może znaleźć. Posiadam router tp link oraz funbox6. Próbowałem instalować na obu i w każdym przypadku to samo. Wpisywalem nazwę sieci ręcznie i też nie pomogło. Sterownik na pewno jest w zasięgu sieci. Instalowałem za pomocą telefonu galaxy s8 z androidem i aplikacją Supla. Zauważyłem iż w przypadku dodawania tego wlasnie sterownika znika ikonka wifi na tel. i za chwilę pojazwia sie z wykrzyknikiem a na koniec bład Ssid not found. Przypomnę że cztery wczesniejsze sterowniki działają bezproblemowo. Proszę Was bardzo o pomoc gdyż skończyły mi się pomysły co robić dalej. Dziękuję
QLQ

Raqn wrote: Sun Oct 31, 2021 2:54 pm Witam. Zakupilem 5 szt sterowników srw 01 do rolet. Czterech instalacja przebiegla bezproblemowo natomiast mam problem z piątym. Podczas instalacji wyskakuje błąd SSID not found. Znalazlem na forum podpowiedzi iż jest to problem z nazwą sieci której moduł nie może znaleźć. Posiadam router tp link oraz funbox6. Próbowałem instalować na obu i w każdym przypadku to samo. Wpisywalem nazwę sieci ręcznie i też nie pomogło. Sterownik na pewno jest w zasięgu sieci. Instalowałem za pomocą telefonu galaxy s8 z androidem i aplikacją Supla. Zauważyłem iż w przypadku dodawania tego wlasnie sterownika znika ikonka wifi na tel. i za chwilę pojazwia sie z wykrzyknikiem a na koniec bład Ssid not found. Przypomnę że cztery wczesniejsze sterowniki działają bezproblemowo. Proszę Was bardzo o pomoc gdyż skończyły mi się pomysły co robić dalej. Dziękuję
Wprowadz moduł w tryb config , polqcz się z jego siecią co nadaje I spróbuj przez 192.168.4.1.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
PioKar

Ostatnio coś czytałem o blokowaniu częstych zmian połączeń Wi-Fi na telefonach z androidem.
Niech kolega spróbuje rejestracji przy pomocy laptopa.
Dla mnie telefon to mordęga z wpisywaniem literek.
W domu zawsze wszystko robię na lapku.
Telefon wykorzystuję poza domem do sprawdzania co w chacie "świeci".
Raqn

Połączyłema sie z siecią sterownika tylko niebardzo wiem co znaczy " spróbuj przez 192.168.4.1". Dodam że jestem laikiem w tych sprawach.
QLQ

Raqn wrote: Sun Oct 31, 2021 5:43 pm Połączyłema sie z siecią sterownika tylko niebardzo wiem co znaczy " spróbuj przez 192.168.4.1". Dodam że jestem laikiem w tych sprawach.
Na łapie/ pc połączonym z siecia wifi emitowana przez moduł wpisujesz w przeglądarce adres 192.168.4.1. I masz wtedy stronę konfiguracyjna modulu.

Moduł oczywiście ma.byc wtedy w trybie config- czyli diodą szybko miga. Jak wejść w tryb - przytrzymac przycisk na nim
Raqn

Połaczyłem sie laptopem z modulem. Wpisalem adres w przegladarkę. Wyswietlił mi sie ekran ustawień modułu. Wpisalem nazwę sieci, hasło i dałem save. Wyskoczył komunikat data saved a dioda na sterowniku dalej miga w trybie config. :evil:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Ustaw jeszcze firmware update na YES. Jak zapiszesz przyciśnij CONFIG na jedną sek.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Raqn

Dioda miga teraz powoli a urzadzenia dalej nie widać.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wróć do 192.168.4.1 i wrzuć screen-a z nagłówka strony.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
QLQ

pzygmunt wrote: Sun Oct 31, 2021 7:30 pm Wróć do 192.168.4.1 i wrzuć screen-a z nagłówka strony.
Niech jeszcze zaloguje się na Cloud I włączy rejestrację urządzeń @Raqn loguj się na swój svrX swoim mailem I hasłem I włącz dodawanie urządzeń
Czyli w przeglądarce wpisujesz : cloud.supla.org
Login to twój email no i hasło.
Jak się zalogujesz to kliknij w ro z czarna ramka :
Screenshot_20211031-205652_Firefox.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL SRW-01”